Спецкор: 95% учасників АТО, що подали заявки, не отримали земельні ділянки
Инвестиции - Земля
31.08.2015

ImageВолонтерський рух переживає кризу зі збором пожертвувань для армії, в той час як влада не виконує обіцянки, дані демобілізованим учасникам бойових дій.

Про це в ефірі радіостанції Голос Столиці повідомив спецкор Олександр Івасівка.

У Києві відбулася прес-конференція на тему «Загострення ситуації на Сході як стимул для об'єднання справжнього волонтерського руху».

Докладніше про обговорювані на ній питання в ефірі радіостанції Голос Столиці розповів спецкор Олександр Івасівка.

«У середовищі волонтерів назріває щось схоже на дуже серйозну кризу. З 26 по 30 серпня в Дніпропетровську відбудеться всеукраїнський форум волонтерів. Його учасники зберуться, щоб обговорити той факт, що волонтерського руху, що існував в Україні ще рік тому, вже немає. Волонтери будуть міркувати про те, де шукати гроші для подальшої роботи. Кирило Сергєєв, голова громадської організації «Товариство ветеранів АТО», розповідає, що в квітні абсолютно всі волонтери по всій Україні відзначили різке скорочення збору грошової допомоги. Кирилу відома організація, на рахунках якої одноразово перебувало до десяти мільйонів гривень, а тепер коштів немає навіть для того, щоб купити камуфляж та екіпіровку для одного військовослужбовця. Криза торкнулася багатьох волонтерів, і відповіді на питання поки у волонтерському середовищі немає. За словами Сергєєва, частина колишніх волонтерів перетворилися «на нову політико-господарську еліту, в людей, які пішли до органів державної влади». Суспільство зараз майже не підтримує волонтерські проекти, бізнес також втомився надавати гроші для підтримки, зарубіжна діаспора теж грошей не виділяє.

Поки не ясно, чи мають ініціатори прес-конференції зворотний зв'язок від органів державної влади. У всякому разі, у прес-конференції повинні були брати участь Юрій Гусєв, заступник міністра оборони, а також Юрій Голік, радник голови Дніпропетровської ОДА. Але нікого з цих двох представників держави на прес-конференції не було.

Щодо форуму, то він буде складатися з декількох круглих столів. На них, окрім пошуку відповіді на питання, звідки брати гроші, обговорюватимуть реабілітацію учасників АТО та програми психологічної підтримки. Кирило Сергєєв також повідомив, що з усіх учасників АТО, які по регіонах подали заявки на виділення їм земельних ділянок, лише 5% отримали документи на володіння землею», – розповів Олександр Івасівка.

http://newsradio.com.ua

Читати також:

Свой рай за 13 тысяч долларов

70% крестьян не хотят продавать свою землю — опрос

Государство отобрало у столицы контроль за землей

Гриценко: Украинскую землю скупят олигархи, китайцы и арабы

Сколько стоит бесплатная земля от государства

 
< Пред.   След. >
2007-2022 © Дєньга. Інформаційний ресурс Дєньга має допомогти Вам досягнути матеріального достатку. Матеріали сайту розкривають тематики: Інвестиції(у тому числі в Нерухомість, Золото, Цінні папери), Банки, Створення власного бізнесу, Кар'єрне зростання, Освіта. Редакція не несе відповідальності за достовірність інформації, опублікованої в рекламних матеріалах.
Використання матеріалів Дєньга дозволено тільки при наявності активного посилання на головну сторінку порталу www.denga.com.ua