Євросоюз вводить в обіг нову «двадцятку» (ФОТО)
Банки - Валюта
24.12.2015

ImageЦентробанки країн єврозони з середи, 25 листопада, починають вводити в обіг нові банкноти номіналом 20 євро.

Нова купюра буде з посиленим захистом від підробок. Зокрема, вона матиме прозоре «віконце», в якому розміщуватиметься зображення міфічного образу Європи.

 Image

Поступово в оборот планують ввести 4,3 мільярда банкнот, повідомляє агентство dpa. При цьому старі банкноти з обігу виводитимуть теж поступово. У Європейському центробанку (ЄЦБ) сподіваються, що процес пройде без ускладнень, мовляв, виробники та оператори автоматів, які приймають купюри, могли відповідно підготуватися. Як зазначив у вівторок, 24 листопада, член дирекції ЄЦБ Ів Мерш, «ми зробили все якнайкраще, щоб підготувати введення нової «двадцятки», − цитує dpa.

При введенні в обіг нової банкноти номіналом 5 євро в травні 2013 року спочатку виникли певні проблеми: споживачі не могли оплатити, наприклад, квитки в автоматах, оскільки їх програмне забезпечення не було вчасно змінено.

Наступним кроком у ЄЦБ планують оновити банкноту номіналом 50 євро, однак рада ЄЦБ поки що не встановила конкретної дати впровадження нової купюри.

www.dw.com/

Читати також:

Зачем Канада использует банкноты из пластика?

Осторожно! Крашеная валюта Лугандонии

Лит в обмен на евро

Евро рухнул до минимумов 2006 года

Deutsche Bank: доллар будет дороже евро в 2018 году

 
< Пред.   След. >
2007-2022 © Дєньга. Інформаційний ресурс Дєньга має допомогти Вам досягнути матеріального достатку. Матеріали сайту розкривають тематики: Інвестиції(у тому числі в Нерухомість, Золото, Цінні папери), Банки, Створення власного бізнесу, Кар'єрне зростання, Освіта. Редакція не несе відповідальності за достовірність інформації, опублікованої в рекламних матеріалах.
Використання матеріалів Дєньга дозволено тільки при наявності активного посилання на головну сторінку порталу www.denga.com.ua