НБУ вирішив пом'якшити обмеження продажу населенню валюти
Банки - Валюта
03.03.2016

ImageНБУ вирішив пом'якшити обмеження щодо продажу населенню валюти, видачі готівкових коштів в гривні і щодо зняття валюти з депозитів

Національний банк вирішив пом’якшити обмеження з продажу населенню валюти з 3 тис. гривень/день до 6 тис. гривень/день в еквіваленті.

Про це повідомила в ході прес-конференції глава НБУ Валерія Гонтарєва.

Обмеження з продажу готівкової іноземної валюти не поширюється на такі випадки: фізособа купує валюту і використовує її виключно для виконання власних зобов’язань за кредитним договором; банк продає валюту в сумі, що не перевищує обсяг зобов’язань фізичної особи – позичальника за кредитним договором.

Крім цього Національний банк вирішив пом’якшити обмеження на видачу готівки в гривні з 300 тис. гривень/день до 500 тис. гривень/день

Ця вимога не поширюється на виплату заробітної плати, пенсій, стипендій, інших соціальних і прирівняних до них виплат, а також на виплати гарантованих сум відшкодування вкладникам за рахунок коштів Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

Також Національний банк пом’якшив обмеження по зняттю населенням валюти з депозитів з 20 тис. гривень/день до 50 тис. гривень/день в еквіваленті.

Національний банк постановою №172 від 28 березня 2014 року НБУ обмежив видачу банками готівкової інвалюти фізособам еквівалентом 15 тис. гривень/день.

У березні 2015 Національний банк пом’якшив обмеження по зняттю населенням валюти з депозитів з 15 тис. гривень/день до 20 тис. гривень/день в еквіваленті.

Дані рішення набувають чинності з 5 березня і будуть діяти 3 місяці.

http://ukranews.com/

Читати також:

Без лимита: как частный трейдер наторговал валютой на 42 млрд руб.

В тисках НБУ: какую цену Украина платит за валютные ограничения

Локальные деньги: как сохранить независимость в век глобализации

Охрименко Александр: Теперь понятно, почему доллар «прыгнул»

В Украине использовали "африканскую модель" с курсом валюты для избранных - эксперт

 
< Пред.   След. >
2007-2022 © Дєньга. Інформаційний ресурс Дєньга має допомогти Вам досягнути матеріального достатку. Матеріали сайту розкривають тематики: Інвестиції(у тому числі в Нерухомість, Золото, Цінні папери), Банки, Створення власного бізнесу, Кар'єрне зростання, Освіта. Редакція не несе відповідальності за достовірність інформації, опублікованої в рекламних матеріалах.
Використання матеріалів Дєньга дозволено тільки при наявності активного посилання на головну сторінку порталу www.denga.com.ua