Стало відомо, скільки працівників в Україні отримує "білі" зарплати
Карьера - Заработная плата
18.03.2016

ImageВ Україні працевлаштовано понад 12 млн людей, але з них тільки 3 млн працюють офіційно і отримують повністю “білу” зарплату.

Ще 3 млн самозайняті, а 7 млн знаходяться в “тіні”, не в повному обсязі показуючи зарплату.

Про це в інтерв’ю Радіо Свобода заявив перший заступник голови Державної фіскальної служби (ДФС) Сергій Білан.

За словами Білана, така ситуація є великою проблемою. Тому не тільки ДФС, але і всі держоргани проводять активну роботу щодо детінізації зарплат.

“При старій системі податків підприємцю було невигідно виплачувати повну зарплату. У 2015 році ДФС вивела з тіні 102 тис. осіб. Цю роботу проводимо і далі. Але діяти потрібно зважено, тому що різкі каральні методи приведуть до соціального вибуху (коли в результаті виведення з” тіні “підприємства власник зменшить зарплати працівникам у два-три рази). Тому проводиться комплекс соціальних, адміністративних, роз’яснювальних, кримінально-процесуальних заходів для роботодавців”, – пояснив Білан.

Також заступник голови ДФС назвав ще одну проблему для наповнення держбюджету – фізичні особи, які користуються спрощеною системою оподаткування.

“Це успішно використовують власники великих підприємств, супермаркетів. Замість того щоб наймати на роботу людей, платити їм повну зарплату, податки, вони укладають договори як з фізичними особами. Неправомірно – так, але законом дозволено”, – розповів він.

Нагадаємо, кількість податків в Україні скоротилася вдвічі – було 22 різних ставки, залишилося 11. Частина податків була скасована, інша частина – об’єднана в один податок. Ставка ЄСВ була зменшена вдвічі.

http://tyzhden.ua/

Читати також:

Україна очолила рейтинг найнижчих середніх зарплат у Європі

Держбюджет: що в підсумку прийняв парламент

Замкнутый круг: Украина теряет производство и экспорт

Україна домовилася з кредиторами. Або кабала на 25 років від Яресько

Интересная практика. Заработная плата ремонтников.

 
< Пред.   След. >
2007-2022 © Дєньга. Інформаційний ресурс Дєньга має допомогти Вам досягнути матеріального достатку. Матеріали сайту розкривають тематики: Інвестиції(у тому числі в Нерухомість, Золото, Цінні папери), Банки, Створення власного бізнесу, Кар'єрне зростання, Освіта. Редакція не несе відповідальності за достовірність інформації, опублікованої в рекламних матеріалах.
Використання матеріалів Дєньга дозволено тільки при наявності активного посилання на головну сторінку порталу www.denga.com.ua