Лучанин зробив свій будинок автономним завдяки енергії землі та сонця
02.09.2016

ImageЛучанин Олександр Шалайко зробив свій будинок No13 по вулиці Петра Маха автономним завдяки тепловому насосу, сонячним батареям та колекторам.

Ідея максимально економного житла з’явилась ще на етапі будівництва п’ять років тому, передає Конкурент.

Насамперед будівлю повністю утеплили, зокрема, на горищі поклали 20 см теплоізолятора та кераміку зверху. Також поставили енергозберігаючі двокамерні склопакети та вкрутили енергоощадні лампочки. На наступному етапі встановили геліосистему, яка використовує сонячну енергію для нагрівання води. Як результат, сім'я Шалайко забезпечена безкоштовною гарячою водою на 80%.

Пізніше облаштували сонячні панелі, які перетворють сонячні промені в електричну енергію.
Нарешті у 2016 році Олександр Шалайко встановив тепловий насос, який дозволяє використати теплову енергію землі для обігріву помешкання.

Нині будинок No13 по вулиці Петра Маха перетворився на яскравий приклад практичного застосування «зеленої» енергії. Сім’я Шалайко практично не використовує традиційну електроенергію - лише взимку у великі морози і пасмурні дні.

У найближчому майбутньому Олександр Шалайко збирається перейти на "зелений тариф" і почати заробляти.

"Вкласти гроші в альтернативні джерела енергії і повернути їх завдяки "зеленому тарифу" – найкращий бізнес, - впевнений власник будинку на Петра Маха. - За "зеленим тарифом" електроенергію купують досить дорого - наразі вартість 1 кВт-год електроенергії становить 20 євроцентів. При цьому до 2030 року «зелений» тариф буде прив'язуватися до євро".
Майбутнім раціоналізаторам лучанин радить, перш за все, замінити лампи розжарювання на світлодіоди. «Далі можна розпочинати комплексне утеплення чи встановлення сонячних панелей, - ділиться досвідом Олександр Шалайко. - Необхідно враховувати стан помешкання: чи утепленні стіни та підлога, чи вікна енергозберігаючі, скільки дверей при вході, яка вентиляція та які лампочки використовуються».

http://ecotown.com.ua/

Читати також:

Природные ресурсы, чьи они на самом деле?

Киянка має намір перетворити занедбане село у еко-поселення для молоді

Українець вирощує міскантус на присадибній ділянці і економить газ

На Київщині побудують 439 еко-будинків з сонячними батареями і вітрогенераторами

Новый закон о ЖКХ. Отберут и деньги, и жилье

Житлові умови Фінляндії, Люксембургу та Ірландії визнали кращими в Євросоюзі

 
< Пред.   След. >
2007-2022 © Дєньга. Інформаційний ресурс Дєньга має допомогти Вам досягнути матеріального достатку. Матеріали сайту розкривають тематики: Інвестиції(у тому числі в Нерухомість, Золото, Цінні папери), Банки, Створення власного бізнесу, Кар'єрне зростання, Освіта. Редакція не несе відповідальності за достовірність інформації, опублікованої в рекламних матеріалах.
Використання матеріалів Дєньга дозволено тільки при наявності активного посилання на головну сторінку порталу www.denga.com.ua