Іванофранківець звів будинок-термос, який не потребує опалення
09.09.2016

ImageВ Івано-Франківську звели будинок-термос, який практично не треба опалювати. У помешканні утеплили все, починаючи від фундаменту, повідомляє ZIK.

Зовні будинок Миколи Яциновича не відрізняється від звичайних. Втім, якщо придивитися, то товщина утеплювача, а це пінопласт, вражає. Замість звичних 10 см тут він більш, ніж вдвічі товстіший. Зразок будинку-термоса господар запозичив у Європі. Там зведення так званих «пасивних помешкань» є вимогою держави.

«Цей будинок охолоджуватиметься без системи опалення впродовж двох тижнів. Тобто, якщо будинок не втрачає тепло, його не потрібно опалювати», – розповів господар Микола Яцинович.

Хата не пропускає холоду ззовні, адже тут кожен міліметр утеплений. Дві зими позаду, тож економію на енергоносіях господар уже підрахував.

«Якщо у звичайному особняку потрібно на місяць платити 2-3 тисячі гривень на опалення, то тут цю суму треба розділити на сім», – каже Микола Яцинович.

У будинку-термосі утеплено абсолютно все: фундамент, підлога, стіни, відкоси, навіть вікна та двері. Комфортне проживання для його мешканців забезпечує система постійної вентиляції. Саме вентиляція і не дозволяє у герметично утепленому домі розмножуватися грибкам. І водночас є економною.

За словами фахівців, додаткових 80 тисяч гривень витрат на утеплення компенсує те, що для будинку не потрібно купувати батарей і котлів.

Image

«Одне із завдань – зробити цей будинок недорогим, цілком доступним. Його кошторис не вийде за кошторис звичайного, подібного будинку», – пояснює спеціаліст з енергоощадного обладнання Ростислав Терлецький.

Базове джерело опалення – три електротени, як у звичайному чайнику. Вони нагрівають воду у підлоговому опаленні. Працюють вони виключно вночі, коли тариф на електроенергію дешевий. У планах Миколи Яциновича – використовувати ще й усі природні ресурси. Прохолоду землі – для охолодження дому у спеку та сонячні промені – як джерело енергії.

http://zik.ua/

Читати також:

Лучанин зробив свій будинок автономним завдяки енергії землі та сонця

Киянка має намір перетворити занедбане село у еко-поселення для молоді

В Украине впервые продали арестованную за долги по «коммуналке» квартиру: подробности

Українець вирощує міскантус на присадибній ділянці і економить газ

Десятки тысяч киевлян оказались в домах-«призраках»

 

 
< Пред.   След. >
2007-2022 © Дєньга. Інформаційний ресурс Дєньга має допомогти Вам досягнути матеріального достатку. Матеріали сайту розкривають тематики: Інвестиції(у тому числі в Нерухомість, Золото, Цінні папери), Банки, Створення власного бізнесу, Кар'єрне зростання, Освіта. Редакція не несе відповідальності за достовірність інформації, опублікованої в рекламних матеріалах.
Використання матеріалів Дєньга дозволено тільки при наявності активного посилання на головну сторінку порталу www.denga.com.ua