Російські ЗМІ розповідають про якусь іншу війну в Сирії – The Guardian
10.10.2016

ImageРосіянам не показують, як авіація їхньої країни жорстоко бомбить Алеппо.

Алеппо Сирия Російські ЗМІ не говорять про те, як їхня країна і режим Асада нищать Алеппо. Агентство Анадолу У той час, як західна преса зосередила свою увагу на масових бомбардуваннях і страшних жертвах серед мирного населення в Алеппо, яке намагається відбити у опозиціонерів режим Башара Асада, російські ЗМІ описують якусь зовсім іншу війну.

Журналісти телекомпаній багатьох країн часто цитують своїх чиновників і їдуть в зону бойових дій разом із солдатами своєї країни. Але висвітлення подій у Росії, де уряд контролює більшість центральних телеканалів й інформаційних агенцій, часто дуже вибіркове і таке, що виправдовує Кремль. Про це сьогодні пише The Guardian.

"Річ у тому, що проблеми, які спричинили хвилю обурення в західних ЗМІ, такі як події навколо Алеппо чи знищення гуманітарного конвою, тут не помітні, тому що їх не показують по телевізору. Або ж їх подають так, ніби це антиросійська пропаганда", - сказав директор "Левада Центру" Лев Гудков.

Російське телебачення стало "шанувальником" операцій російської і сирійської армії. Воно відгородилося від усіх даних про загибель мирних мешканців. "Первый канал" у репортажі про Алеппо повідомив, що сирійські солдати "не використовують артилерійські гармати, щоб не пошкодити населені квартали і не нашкодити мирним мешканцям". Щоправда, телеканал забув нагадати, що урядові сили проводять масові бомбардування впродовж всієї війни.

У вихідні, коли виповнилася перша річниця російського втручання у сирійську війну, державні ЗМІ були наповнені заявами на кшталт "Росія довела, що вона супердержава" чи "Росія стала головним гравцем в регіоні, А США втратили свій статус першої скрипки".

Нещодавно прес-секретар США Джон Кірбі сказав, що якщо Росія не буде дотримуватися перемир'я, то "групи екстремістів будуть продовжувати використовувати вакуум, який сформувався в Сирії, для того, щоб розширити свої операції, які, безумовно, можуть йти в розріз і з російськими інтересами, можливі навіть атаки на російські міста".

Російський "Первый канал" перекрутив інформацію і повідомив глядачам: "Джон Кірбі напряму пообіцяв атаки на російські міста". У сюжеті йшлося про те, що нібито це Вашингтон намагається приховати свою неспроможність виконати угоду про перемир'я за звинуваченнями на адресу Росії.

Видання The Economist писало сьогодні, що Заходу необхідно захистити сирійців і виступити проти Путіна. Висновки міжнародної слідчої групи щодо причин знищення малайзійського "Боїнга 777" в Донбасі свідчать, що Росія створює проблеми зовсім не в Сирії. Заходу варто говорити з Путіним, але протистояти проти його авантюризму. Почати можна зі збереження санкцій ЄС.

Раніше повідомлялося, що постійний представник США при ООН Саманта Пауер під час екстреного засідання Радбезу викрила у брехні міністра закордонних справ РФ Сергія Лаврова. За її словами, в той момент, коли російський міністр заявляв на засіданні в ООН, що Москва виступає за мирне вирішення конфлікту в Сирії, Росія і сили Башара Асада вантажили на літаки бомби для удару по Алеппо.

Також Росію звинуватили у військових злочинах у Сирії на засіданні Радбезу ООН. Зокрема, посол Великої Британії звинуватив російські війська у скиданні на житлові квартали Алеппо бомби, які використовують для знищення військових укріплень і бункерів.

 http://dt.ua/

Читати також:

Почему элиту нужно убивать?

РФ залишається лідером за обсягами грошових переказів в Україну

Без жодного шансу. Афанасьєв і Солошенко про те, як ФСБ ламає людей у полоні

Ростовское кладбище пополняется могилами тех, кого «нет на Донбассе». Фото

Сирия: предыстория трагедии

 
< Пред.   След. >
2007-2022 © Дєньга. Інформаційний ресурс Дєньга має допомогти Вам досягнути матеріального достатку. Матеріали сайту розкривають тематики: Інвестиції(у тому числі в Нерухомість, Золото, Цінні папери), Банки, Створення власного бізнесу, Кар'єрне зростання, Освіта. Редакція не несе відповідальності за достовірність інформації, опублікованої в рекламних матеріалах.
Використання матеріалів Дєньга дозволено тільки при наявності активного посилання на головну сторінку порталу www.denga.com.ua