Україна серед світових лідерів за кількістю безконтактних платежів
Банки - Банки
01.02.2019
ImageУкраїна посіла четверте місце в світі за кількістю безконтактних платежів з використанням мобільних телефонів, браслетів, смарт-годинників, передає УНІАН з посиланням на генерального директора Mastercard Europe SA Інгу Андрєєву.

“Буквально вчора ми отримали статистику за четвертий квартал, і Україна вже топ-четверта країна у світі за кількістю nfc-транзакцій”, – сказала гендиректорка.

Українці швидко вчаться

Це говорить про затребуваність новітніх платіжних технологій та швидкого навчання українців. Водночас, посилаючись на дослідження Mastercard, Андрєєва зазначила, що ще є простір для зростання.

“37% дорослого населення України досі не має банківських рахунків. Тільки 38% представників малого і середнього бізнесу готові і приймають безготівкові платежі до оплати. По Європі в цілому це більш 60%”, – додала Андрєєва.

За її словами, для поліпшення цих показників потрібно як регулювання, так і розвиток безготівкових платежів.

“Збільшення інклюзії всього лише на 10% принесе збільшення ВВП країни на 0,3%. Якщо говорити в абсолютні цифри, то для України це 9,3 мільярда гривень”, – підкреслила представник Mastercard.

За оцінками Національного банку України, частка безготівкових операцій з платіжними картками в Україні за обсягом операцій за січень-вересень 2018 року зросла до 44,3% до 39,3% станом на початок року.

https://shotam.info/

Читати також:

НБУ оприлюднив список 25 банків - порушників нормативів

Топ-25 крупнейших банков мира по версии Forbes

Верховный суд обязал банки возвращать клиентам украденные с карточек деньги

Семь особенностей оформления и использования чиповых карт

Мільярд за 85 секунд: у всесвітній день шопінгу Alibaba поставив новий рекорд

 
< Пред.   След. >
2007-2022 © Дєньга. Інформаційний ресурс Дєньга має допомогти Вам досягнути матеріального достатку. Матеріали сайту розкривають тематики: Інвестиції(у тому числі в Нерухомість, Золото, Цінні папери), Банки, Створення власного бізнесу, Кар'єрне зростання, Освіта. Редакція не несе відповідальності за достовірність інформації, опублікованої в рекламних матеріалах.
Використання матеріалів Дєньга дозволено тільки при наявності активного посилання на головну сторінку порталу www.denga.com.ua