Що відбувається з сріблом на початку 2019 року?
Инвестиции - Драгметаллы
25.01.2019
ImageСрібло закінчило 2018 рік з великими втратами - це був найгірший результат за останні три роки. Навіть невелике зростання на початку 2019 роки вже повністю розгублене.

Минулої п'ятниці ф'ючерси на срібло показали найгіршу вартість з листопада 2018 року, а прибутковість перших днів поточного року знову вже розгублена, коли 23 січня вартість срібла опустилася до 15,26 $ за унцію. При цьому вартість золота і паладію показує на початку 2019 р набагато кращі результати в порівнянні з початком 2018 р


Срібло не росте


Інвестори в срібло стурбовані тим фактом, що вартість дорогоцінного металу не росте. За словами експертів, два головних фактори гальмують зростання цін на срібло. По-перше, ослаблення торгового конфлікту між США і Китаєм, тому срібло вже не так цікаво як захисний актив, до того ж воно розглядається в першу чергу як промисловий метал. Інвестори віддають перевагу акціям: на них можна більше заробити. По-друге, ослаблення світової економіки може привести до спаду промислового виробництва, а значить попит на срібло ослабне. Більш того, в світі існує достатня кількість родовищ цього дорогоцінного металу.


Запаси срібла

На думку аналітиків інвестбанку TD Securities, у світі немає ніякого дефіциту срібла. Інші експерти також згодні з цим твердженням. В даний час в світі спостерігається ослаблення попиту на срібло. Це частково пов'язано з ростом попиту на золото з боку інвесторів.


Прогноз від JPMorgan

Зараз срібло торгується на рівні трохи вище 15 $ за унцію. На думку американського банку JPMorgan, найближчим часом його вартість не зміниться сильно від цього рівня. Однак у другому півріччі 2019 р інвестори можуть розраховувати на продовження зростання.

За прогнозом банку, в 4 кварталі 2019 року вартість срібла має зрости до 17,35 $ за унцію. Так як цей дорогоцінний метал вважається "молодшим братом" золота, то його вартість буде орієнтуватися на вартість жовтого дорогоцінного металу, але це правило працює не завжди. Останні кілька місяців нам це продемонстрували.

 

Дивитися: Графіки цін на срібло, золото, платину

 

Читати також:

Золото: прогнози цін в 2019 р

Дефицит серебра в мире сохраняется третий год подряд

Серебро и палладий привлекут интерес инвесторов

Ціна паладію може перевищити вартість золота

Heraeus: ситуация с платиной в Южной Африке

 
< Пред.   След. >
2007-2022 © Дєньга. Інформаційний ресурс Дєньга має допомогти Вам досягнути матеріального достатку. Матеріали сайту розкривають тематики: Інвестиції(у тому числі в Нерухомість, Золото, Цінні папери), Банки, Створення власного бізнесу, Кар'єрне зростання, Освіта. Редакція не несе відповідальності за достовірність інформації, опублікованої в рекламних матеріалах.
Використання матеріалів Дєньга дозволено тільки при наявності активного посилання на головну сторінку порталу www.denga.com.ua