Україна вперше очолила програму СОТ
Бизнес - Экономика
13.03.2019
ImageУкраїну обрали головою Робочої програми зі статистики публічних закупівель Світової організації торгівлі.

25-27 лютого 2019 року в рамках засідання Комітету Угоди з державних закупівель СОТ Україну вперше в історії її членства в СОТ обрали головуючою Робочої програми зі збору та звітності статистичних даних (Work Program on Collection and Reporting of Statistical Data). Попереднім головуючим цієї Програми були США.

У 2016 році Україна приєдналася до Угоди Світової організації торгівлі про державні закупівлі (Government Procurement Agreement, GPA). В результаті українські компанії отримали право брати участь у державних закупівлях 47 країн-учасниць угоди GPA, серед яких: країни ЄС, Японія, США, Корея, Тайвань, Сінгапур, Гонконг і Канада.

Загальний об’єм ринку держзакупівель СОТ оцінюється в 1,7 трлн доларів щорічно.

Українська делегація озвучила головні напрями роботи на найближчу перспективу: розробка та використання уніфікованої методології збору та звітування щодо даних державних закупівель країн-членів Угоди з державних закупівель; а також подальше поширення використання стандарту відкритих даних в сфері публічних закупівель Організації міжнародного економічного співробітництва (англ. Open Contracting Data Standard, OCDS).

В електронній системі публічних закупівель ProZorro, яка використовує цей стандарт даних, можна моніторити в режимі онлайн 2,26 млн всіх закупівель.

 
< Пред.   След. >
2007-2022 © Дєньга. Інформаційний ресурс Дєньга має допомогти Вам досягнути матеріального достатку. Матеріали сайту розкривають тематики: Інвестиції(у тому числі в Нерухомість, Золото, Цінні папери), Банки, Створення власного бізнесу, Кар'єрне зростання, Освіта. Редакція не несе відповідальності за достовірність інформації, опублікованої в рекламних матеріалах.
Використання матеріалів Дєньга дозволено тільки при наявності активного посилання на головну сторінку порталу www.denga.com.ua