Напрямки видів економічних експертиз (досліджень)
Бизнес - Бизнес
15.04.2019
ImageСьогодні існує ряд економічних експертиз (бухгалтерського і податкового обліку, фінансово-господарської діяльності, фінансово-кредитних операцій), які призначаються при розслідуванні фінансово-економічних правопорушень або при розгляді...
Сьогодні існує ряд економічних експертиз (бухгалтерського і податкового обліку, фінансово-господарської діяльності, фінансово-кредитних операцій), які призначаються при розслідуванні фінансово-економічних правопорушень або при розгляді економічних суперечок в цивільному або арбітражному судочинстві. При цьому, в тому числі (і не тільки) вирішуються питання про обсяги завданих збитків, злочинними діяннями. У кримінально-процесуальному законодавстві передбачається залучення стороного судового експерта-економіста - фахівця в фінансово-економічних питаннях.

Також, судовий експерт проводить як експертні економічні дослідження так і судово-економічні експертизи, при цьому, порядок проведення та складання як таких експертних досліджень так і судових експертиз - ідентичний. Лише в заключенні експертного дослідження мають місце кілька винятків: у вступній частині висновку зазначається: хто і коли звернувся до експерта із замовленням на проведення дослідження; опускається запис, що стосується відповідальності особи, яка проводить дослідження, про надання завідомо ложного заключення.

Як показує практика: експертні економічні дослідження проводяться судовим експертом-економістом за зверненням, зокрема, фізичних і юридичних осіб, коли не відкриті судові та кримінальні виробництва. А судово-економічні експертизи - коли вже є процеси: як кримінальні (досудові) так і судові (наприклад: цивільні, господарські, адміністративного судочинства, кримінальні); також - або є відкриті виконавчі провадження.

Економічна експертиза (дослідження) заснована на вивченні фінансово-господарської та бухгалтерської документації для виявлення даних про вчинення всіх фінансово-господарських операцій, а також визначення їх впливу на діяльність підприємства.

Проконсультуватися з незалежним фахівцем в особі судового експерта-економіста Р.В. Барабаша і скласти заявку на проведення економічного дослідження можна, перейшовши за посиланням: https://rvbarabash.com.ua/

Бухгалтерська судова експертиза (дослідження)

  • Процес проведення дослідження здійснюється за допомогою вивчення бухгалтерської звітності, щоб виявити парафії і витрати господарських цінностей і грошових коштів, а також визначення достовірного стану фінансово-економічного стану різних організацій.
  • Експертний аналіз підприємств дозволяє виявити факти фальсифікації в бухгалтерських обліках і звітностях.
  • Здійснюється повний контроль над всіма потоками фінансових операцій: виникнення продукції і грошових коштів, оборот і розподіл, а також доцільність їх використання.

Фінансово-економічна експертиза (дослідження)

  • Проводиться для вирішення суперечливих ситуацій, що стосуються всіляких фінансових операцій: кредитних, валютних, операцій з цінними паперами (акціями, векселями, ваучерами).
  • За допомогою фінансово-економічної експертизи вивчається позитивна динаміка конкретного підприємства або стан його банкрутства.
  • Здійснюється шляхом економічного дослідження прибутку та збитків, доходів і витрат, зіставляючи з їх впливом на загальне функціонування підприємства на певну дату.

Податкова експертиза (дослідження)

  • Визначає повноту і своєчасне виконання всіх податкових зобов'язань.
  • Виявляє можливі податкові ризики при укладанні різних угод або господарських операцій з визначенням достовірності податкової документації.
  • Сприяє обчисленню суми нарахованих податків від реалізації вироблених товарів за конкретний період, аналізує правильність визначення податкової бази і податкових виплат.

Фінансова кредитна експертиза (дослідження)

  • Застосовується в разі необхідності встановлення фактів відхилення або порушення в області фінансування і кредитування, обґрунтовуючи формування і витрати.
  • Досліджує кредитоспроможність позичальників, визначаючи цільове призначення кредитних коштів.
  • Визначає правильність укладення договору, суми відсоткової ставки, мінімального платежу і терміни погашення заборгованості.
На правах реклами
 
< Пред.   След. >
2007-2022 © Дєньга. Інформаційний ресурс Дєньга має допомогти Вам досягнути матеріального достатку. Матеріали сайту розкривають тематики: Інвестиції(у тому числі в Нерухомість, Золото, Цінні папери), Банки, Створення власного бізнесу, Кар'єрне зростання, Освіта. Редакція не несе відповідальності за достовірність інформації, опублікованої в рекламних матеріалах.
Використання матеріалів Дєньга дозволено тільки при наявності активного посилання на головну сторінку порталу www.denga.com.ua