Видобуток золота в ПАР наближається до нуля
Инвестиции - Драгметаллы
28.07.2019
ImageОсь вже 19-й місяць поспіль золотодобувні компанії Південної Африки фіксують зниження обсягів видобутку жовтого дорогоцінного металу.

Спад видобутку в цьому році прискорився. Деякі компанії припиняють свою діяльність і залишають родовища.

 

За даними статистичного бюро ПАР (Stats SA), виробництво золота за підсумками квітня цього року показало різке падіння на -19,5% в порівнянні з квітнем 2018 р Квітень став дев'ятнадцятим місяцем поспіль, коли фіксується зниження обсягів видобутку золота, хоча кілька десятиліть назад Південна Африка була світовим лідером по видобутку жовтого дорогоцінного металу. З кожним місяцем падіння видобутку посилюється все більше.

 

За даними Stats SA, частка видобутку золота в загальній добувної галузі країни знизилася на 2,7%. У звіті не наводяться точні дані, а тільки лише зміни в процентах. Виробництво металів платинової групи також показало зниження за підсумками квітня, а саме: на 3,8% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

 

За повідомленням інформаційного агентства Bloomberg, в Африці спостерігається зміна країн-лідерів з видобутку жовтого дорогоцінного металу. Наприклад, в минулому році Гана змогла випередити ПАР з видобутку золота на африканському континенті. Такі компанії, як AngloGold Ashanti і Gold Fields, планують перенести своє виробництво в країни, які зможуть запропонувати кращі умови праці. Найбільший золотошукач в Південній Африці компанія Sibanye Gold вже скоротила тисячі робочих місць. В її планах сконцентруватися на видобутку металів платинової групи.

 

За даними Геологічної служби США (USGS), Південна Африка все ще має другі найбільші поклади золота в світі після Австралії. За оцінками геологів, в землі ще знаходяться 6.000 т. Жовтого дорогоцінного металу. Але при поточній ціні золота видобуток золота в ПАР стає менш рентабельним, так як золотошукачам доводиться заглиблюватися на 5000 метрів, щоб дістатися до дорогоцінного металу.

 
< Пред.   След. >
2007-2022 © Дєньга. Інформаційний ресурс Дєньга має допомогти Вам досягнути матеріального достатку. Матеріали сайту розкривають тематики: Інвестиції(у тому числі в Нерухомість, Золото, Цінні папери), Банки, Створення власного бізнесу, Кар'єрне зростання, Освіта. Редакція не несе відповідальності за достовірність інформації, опублікованої в рекламних матеріалах.
Використання матеріалів Дєньга дозволено тільки при наявності активного посилання на головну сторінку порталу www.denga.com.ua