Марк Мобіус: купуйте золото при будь-якій ціні
Инвестиции - Драгметаллы
09.09.2019
ImageЗнаменитий американський інвестор і аналітик Марк Мобіус рекомендує в інтерв'ю агентству Bloomberg купувати золото. Він вважає, що ціна золота буде і далі зростати, так як обсяг паперових грошей в світовій економіці буде постійно збільшуватися.

За останні кілька місяців ціна золота показала значне зростання, але багато інвесторів не встигли увійти на ринок дорогоцінних металів. Тепер вони задають питання: чи є зараз сенс купувати золото за поточною ціною?

Зазвичай покупку жовтого дорогоцінного металу слід розглядати в якості страховки на випадок кризи. Якщо ж на цьому хочеться заробити, то потрібно купувати за низькою ціною, а продавати за високою. Але якщо настане чергова фінансова криза, і у вас не буде фінансової страховки у вигляді золота або іншого ліквідного активу, то ця помилка може коштувати вам дуже дорого.

Марк Мобіус є засновником інвестиційної компанії Mobius Capital Partners LLP. До цього він 30 років працював в компанії, що управляє Franklin Templeton Investments і відповідав за численні фонди, які працювали на ринках, що розвиваються.

В інтерв'ю Bloomberg Мобіус розповів про те, що в довгостроковій перспективі ціна золота буде продовжувати рости, тому що паперові гроші друкуються у великій кількості. Центральні банки хотіли надати ринку низькі процентні ставки, а для цього їм довелося включити грошовий друкарський верстат. Цифрові валюти, як біткоіни, він називає «психічними валютами»: вони живуть, поки в них вірять.

Експерт вважає, що в умовах невизначеності буде рости попит на реальні активи. Золото є одним з таких засобів для вкладення капіталу. Крім того, воно має функцію грошей і може виступати в якості засобу платежу. З цієї причини Марк Мобіус радить довгостроковим інвесторам мати в своєму інвестиційному портфелі до 10% фізичного золота, яке повинно зберігатися поза банківською системою, щоб виключати ймовірність його конфіскації.

 

Дивитися: Графіки цін на золото

 

Читати також:

Новий рекорд видобутку золота в Австралії з 1997 р

Прогноз по золоту від банків до кінця 2019

Золото: прогнози цін в 2019 р

Аналітик: золото не втратило свого блиску

 
< Пред.   След. >
2007-2022 © Дєньга. Інформаційний ресурс Дєньга має допомогти Вам досягнути матеріального достатку. Матеріали сайту розкривають тематики: Інвестиції(у тому числі в Нерухомість, Золото, Цінні папери), Банки, Створення власного бізнесу, Кар'єрне зростання, Освіта. Редакція не несе відповідальності за достовірність інформації, опублікованої в рекламних матеріалах.
Використання матеріалів Дєньга дозволено тільки при наявності активного посилання на головну сторінку порталу www.denga.com.ua