4 несподіваних вчинки, які допоможуть вашій кар'єрі
Карьера - Прочее (Карьера)
07.11.2019
ImageБути скромним, не виділятися, не привертати зайвої уваги — це правила для тих, хто не вміє брати від життя все. Інша справа — люди, охочі домогтися успіху. Вони здатні на неординарні вчинки та не бояться їх здійснювати.

Work.ua розповідає, які 4 вчинки допоможуть вам заручитися підтримкою колег і начальства та принесуть користь вашій кар’єрі.

1. Запросіть шефа на обід

До того ж не на діловий, а на дружній. Поговоріть про хобі або захоплення, обговоріть книги чи фільми. Розкажіть щось цікаве про свою роботу, але нічого не просіть і не обговорюйте щось серйозне.

Такий обід — не підлабузництво чи спосіб маніпулювати. Це просто можливість ближче познайомитися з керівником і побачити за посадою людину, та, власне, і себе показати.

Коли між людьми виникає такого роду зв’язок, це створює більш приємну та плідну атмосферу в колективі.

2. Скажіть «ні» чужим завданням

Попри те, що мало хто любить виконувати чужу роботу, ще менше людей вміють від неї відмовлятися. Вас просять: «Підмінити мене, будь ласка» або «Будь другом, відправ за мене документи клієнту» і ви погоджуєтеся. Шкодячи своїй роботі, особистому життю, часу. Бо відмовити якось ніяково, та й хіба так чинять хороші колеги? Так от, чинять — люди, які цінують свої сили й час.

Якщо у вас дійсно немає можливості (та й бажання) допомагати з конкретним завданням, не бійтеся відмовити. Це нормально. Адже який сенс відкладати власну роботу, виконуючи чужу?

3. Організуйте клуб

Навіть якщо у вас на роботі так не заведено, станьте «першоорганізатором». Це може бути будь-який клуб за інтересами: біговій, книжковий, дискусійний, футбольний. Ось вам, наприклад, що подобається? Яке у вас хобі? Розділіть його з колегами.

Як це допоможе кар’єрі? Дуже просто. По-перше, ви ближче познайомитеся з колективом, а значить, розширите свої корисні контакти. По-друге, ваш клуб може брати участь у міських або інших змаганнях, де ви також можете завести корисні знайомства, які, зовсім не виключено, допоможуть вашій кар’єрі.


4. Зробіть комусь приємне. Просто так

Почастуйте колег цукерками, покладіть комусь на стіл нову книгу, не зізнаючися, що це ви, обійміть засмученого стажиста, зробіть каву завантаженому співробітнику. Просто так. Для підняття настрою і бойового духу. Від таких несподіванок у вас гарантовано підніметься настрій, а значить, і продуктивність.

Та й взагалі, робота в приємній дружній атмосфері — чим не стимулятор для будь-якої кар’єри?

Загалом, не бійтеся здатися дивним. Робіть так, як душа бажає. Головне, щоб ваші вчинки та рішення не шкодили оточуючим, а йшли на користь вам та вашій кар’єрі!

 
< Пред.   След. >
2007-2022 © Дєньга. Інформаційний ресурс Дєньга має допомогти Вам досягнути матеріального достатку. Матеріали сайту розкривають тематики: Інвестиції(у тому числі в Нерухомість, Золото, Цінні папери), Банки, Створення власного бізнесу, Кар'єрне зростання, Освіта. Редакція не несе відповідальності за достовірність інформації, опублікованої в рекламних матеріалах.
Використання матеріалів Дєньга дозволено тільки при наявності активного посилання на головну сторінку порталу www.denga.com.ua