ЦБ Голландії перемістить золото на військову базу
Инвестиции - Драгметаллы
20.11.2019
ImageЦентральний банк Голландії прийняв рішення тимчасово перенести частину золотого запасу країни в місто Харлем, який знаходиться недалеко від Амстердама. Потім це золото буде зберігатися на військовій базі в місті Цейст.

На офіційному сайті Центрального банку Голландії повідомляється, що золотий запас країни переноситься з Амстердама, так як в головній будівлі ЦБ будуть проводитися ремонтні роботи. Потім приміщення Центробанку буде доступно для відвідування звичайних громадян. Тому золоті резерви країни повинні зберігатися в іншому місці. Більш того, розташування будівлі в центральній частині Амстердама ускладнює транспортування грошей.

В данний час в сховищі голландського Центробанку знаходиться 14.000 золотих злитків по 12,5 кг. кожен на загальну суму 6,4 млрд. євро. За словами представника ЦБ, транспортування такої кількості золота буде нелегким завданням, але у фінансового відомства вже є досвід перевезення жовтого дорогоцінного металу. Наприклад, недавно Центральний банк Голландії повернув із США частину золотого запасу на територію держави.

Золоті злитки, які будуть зберігатися в Гарлемі до 2023 р становлять 31% від золотого запасу країни. Інші частини знаходяться на зберіганні в Нью-Йорку, Оттаві та Лондоні.

Дєньга

Дивитися:  Ціна на золото

 

Читати також:

Банк Англії не віддасть золото Венесуелі

Немецкое золото бежит из США

Вперше за 21 рік Німеччина купила золото для резервів

GlobalData: прогноз з видобутку золота в світі до 2023 р

BoAML: золото і дедолларизация Центробанків

Біле золото - платинове золото

 
< Пред.   След. >
2007-2022 © Дєньга. Інформаційний ресурс Дєньга має допомогти Вам досягнути матеріального достатку. Матеріали сайту розкривають тематики: Інвестиції(у тому числі в Нерухомість, Золото, Цінні папери), Банки, Створення власного бізнесу, Кар'єрне зростання, Освіта. Редакція не несе відповідальності за достовірність інформації, опублікованої в рекламних матеріалах.
Використання матеріалів Дєньга дозволено тільки при наявності активного посилання на головну сторінку порталу www.denga.com.ua