Через 15 років в світі закінчиться золото?
Инвестиции - Драгметаллы
14.02.2020

ImageРічний звіт Геологічної служби США (USGS) показав деякі зміни серед найбільших країн світу, які видобувають золото. Головний висновок дослідження полягає в тому, що в світі залишилося всього 50.000 тонн золота, які можливо отримати з землі.

Геологічна служба США опублікувала дані по ринку золота за 2019 р ньому наводяться дані з видобутку жовтого дорогоцінного металу найбільшими золотодобувними країнами. У звіті наводиться також оцінка того, скільки золота залишилося для видобутку в надрах землі у кожної країни. Таким чином можна зрозуміти, який потенціал залишився у держави з видобутку дорогоцінного металу.

Як і в минулі роки, головним золотошукачем в світі залишається Китай з об'ємом 420 т., Що на -19 т. Менше в порівнянні з 2018 г. Потім йдуть (з зменшенням) Австралія, Росія, США і Канада. Позиції цих країн за минулий рік не змінилися. За даними USGS, головним відкриттям минулого року стала Індонезія, яка змогла піднятися в рейтингу країн, здобувши в минулому році 160 т., Що на +25 т. Більше в порівнянні з 2018 р цій азіатській країні знаходиться найбільший в світі золотий рудник Грасберг (Grasberg). Він також вважається найвищим кар'єром в світі.

Аутсайдером минулого 2019 р стала Південна Африка. Колись ця країна була світовим лідером з видобутку золота, але зараз вона змогла зробити лише 90 т., Що на -27 т. Менше в порівнянні з 2018 року Тепер ПАР знаходиться на 12 місці в рейтингу країн, які видобувають жовтий дорогоцінний метал. Більш того, експерти знизили прогноз по наявним запасам золота в цій країні. Якщо раніше USGS прогнозувала в надрах 6.000 т. Золота, то зараз експерти виходять з 3.200 т.

За даними USGS, в надрах землі знаходиться, імовірно, ще 50.000 т. Золота, які можна добути при поточному рівні технологій. Ця цифра була зменшена на 4.000 т. В порівнянні з попереднім оглядом. Якщо світовий видобуток золота збережеться на рівні 3.300 т. В рік, як це було в 2018 і 2019 роки., То запаси жовтого дорогоцінного металу в світі можуть виснажитися вже через 15 років. Це називається геологічний горизонт.

Це, звичайно, все теоретичні розрахунки. Геологічний горизонт час від часу переглядається. Звичайно, за останні роки в світі не було виявлено великих родовищ золота. Незважаючи на цей факт, дорогоцінний метал буде добуватися ще багато десятиліть. Справа в тому, що при зростанні світової ціни на золото видобувні компанії будуть зацікавлені інвестувати в важкодоступні родовища, а значить геологічний горизонт буде розширено. За даними Всесвітньої ради по золоту (WGC), за всю сучасну історію людства в світі було видобуто 190.040 т. Жовтого дорогоцінного металу (дані на 2017 р). Цей обсяг можна представити у вигляді куба з діагоналлю 21,4 м

 

Дивитися: Золото, Срібло, Платина - графіки цін  

 

Читати також:

WGC: спад видобутку золоту в світі вперше з 2008 року

Польща вивезла з Великої Британї 100 тонн золота 

ЦБ Голландії перемістить золото на військову базу

GlobalData: прогноз з видобутку золота в світі до 2023 р

История золотодобычи

Соотношение золота и серебра в мире

 
< Пред.   След. >
2007-2022 © Дєньга. Інформаційний ресурс Дєньга має допомогти Вам досягнути матеріального достатку. Матеріали сайту розкривають тематики: Інвестиції(у тому числі в Нерухомість, Золото, Цінні папери), Банки, Створення власного бізнесу, Кар'єрне зростання, Освіта. Редакція не несе відповідальності за достовірність інформації, опублікованої в рекламних матеріалах.
Використання матеріалів Дєньга дозволено тільки при наявності активного посилання на головну сторінку порталу www.denga.com.ua