Співвідношення цін золота і срібла на максимумі з 1991 р
Инвестиции - Драгметаллы
04.03.2020
ImageНа цьому тижні співвідношення ціни золота і срібла зросло до рекордного рівня на позначці 95, що стало максимальним значенням з 1991 року. Воно показує, за скільки унцій срібла можна купити одну унцію золота.

Цього понеділка на американському ринку ф'ючерсів одна унція жовтого дорогоцінного металу торгувалася по тисячі п'ятсот дев'яносто сім долларів, а вартість срібла склала в цей момент 16,78 $ за унцію. Таким чином виходить, що співвідношення ціни цих дорогоцінних металів один до одного склало 95. Це означає, що для покупки однієї унції золота необхідно заплатити 95 унцій срібла. Таке значення стало рекордним з лютого 1991 р

Знаючи це співвідношення цін, можна зрозуміти, наскільки сильно недооцінений або переоцінений один з цих дорогоцінних металів. У попередні роки, коли ринок дорогоцінних металів знаходився в висхідному тренді, цей показник був набагато менше. Наприклад, на початку 1980-х років це значення становило 17. Виходить, що на даний момент срібло дуже сильно недооцінене.

Варто сказати, що золото розглядається інвесторами як захисний актив під час кризи більше, ніж срібло. Досвід минулих років показує, що вартість срібла починає помітно зростати під час високої інфляції. Але зараз в західних країнах інфляція знаходиться на мінімальних відмітках. Протягом останніх двох років співвідношення ціни золота і срібла не опускається нижче 80. Однак час від часу ціна срібла демонструє ривки зростання. Цей дорогоцінний метал демонструє високий рівень волатильності.

Дані від WGC

Всесвітня рада по золоту (WGC) опублікував дані по покупкам і продажу золота Центральними банками деяких країн станом на кінець січня 2020 г. З них випливає, що Центральний банк Туреччини збільшив свої золоті резерви на 16,2 т., а резерви комерційних банків цієї країни зросли на 18,4 т. золота.

Золотий запас Росії виріс за перший місяць поточного року на 8,1 т., Казахстану на 1 т., Монголії на 1 т. Відтік золота в січні був зафіксований у Узбекистану (-2,2 т.) і Катару (-1,6 т).

Золото для Індії

За повідомленням агентства Reuters, імпорт золота до Індії за підсумками лютого 2020 р помітно знизився в порівнянні з аналогічним періодом 2019 р Згідно з наявною інформацією, в лютому в країну було ввезено 46 т. жовтого дорогоцінного металу, хоча в лютому 2019 року цей показник склав 77,64 т.

Головною причиною такого значного падіння імпорту називаються високі ціни на дорогоцінний метал на внутрішньому ринку Індії. Вартість лютневого імпорту в цьому році склав 2,36 $ млрд. В порівнянні з 2,58 $ млрд. в лютому 2019 р

 

Дивитися Ціни на Золото та Срібло онлайн графіки

 

Читати також:

Соотношение золота и серебра в мире

Лютий 2020: співвідношення ціни золота і срібла

Московія збільшила експорт золота в Великобританію на рекордні $ 5 млрд

Silver Institute: перспективи ринку срібла в 2020 р

Що відбувається з сріблом на початку 2019 року?

 
< Пред.   След. >
2007-2022 © Дєньга. Інформаційний ресурс Дєньга має допомогти Вам досягнути матеріального достатку. Матеріали сайту розкривають тематики: Інвестиції(у тому числі в Нерухомість, Золото, Цінні папери), Банки, Створення власного бізнесу, Кар'єрне зростання, Освіта. Редакція не несе відповідальності за достовірність інформації, опублікованої в рекламних матеріалах.
Використання матеріалів Дєньга дозволено тільки при наявності активного посилання на головну сторінку порталу www.denga.com.ua