S&P Global: дефіцит нових родовищ золота
Инвестиции - Драгметаллы
20.05.2020
ImageАналітична компанія S&P Global Market Intelligence повідомляє про те, що в світі скоротилося число нових родовищ золота. За останні три роки не було відкрито жодного нового великого родовища, а за останні 10 років було відкрито всього 25 великих родовищ.

«Дефіцит нових родовищ в світі є результатом роботи геологорозвідки, яка концентрується в основному на старих відкриттях і на родовищах, які знаходяться у фазі вичерпання своїх ресурсів», - таку думку висловив аналітик Кевін Мерфі з компанії S&P Global. «У світі є ще досить уже відомих родовищ золота для розробки, але відсутність нових відкриттів означає, що в майбутньому може настати такий момент, коли не буде чим замінити старі родовища, які вироблять свій термін експлуатації», - йдеться в огляді.

У минулому десятилітті в світі було відкрито всього 25 великих родовищ жовтого дорогоцінного металу. На їх частку припадає 154,3 млн. унцій або тільки 7% від усіх відомих запасів золота в землі, знайдених з 1990р. За даними S&P Global, з 1990 по 2019 рр. було відкрито близько 278 нових великих родовищ із загальним обсягом золота 2,19 млрд. унцій.

Попит на ETF-фонди

Попит на акції «золотих» ETF-фондів продовжує залишатися на високому рівні. Цей фактор є підтримуючим для ринку дорогоцінних металів. Акції ETF-фондів торгуються як акції компаній, але їх вартість залежить від ціни сировинного товару. При цьому вони забезпечені фізичним драгметалом, який в основному зберігається в Лондоні. Але інвестори рідко запитують поставку золота на свою адресу.

За повідомленням агентства Bloomberg, з початку поточного 2020 року приплив капіталу в ETF-фонди склав 411 тонн. Саме завдяки цьому факту ринок золота демонструє впевнене зростання, в той час як на ринку ювелірних прикрас спостерігається падіння попиту через кризових явищ у світовій економіці і відсутність стабільності. «Срібні» ETF-фонди також демонструють підвищений попит на свої акції з боку інвесторів.

 

Дивитися: Графіки цін на золото 

 

Читати також:

Багатії світу не можуть знайти достатньо золота

Коронавірус вдарить і по золоту?

Через 15 років в світі закінчиться золото?

GlobalData: прогноз з видобутку золота в світі до 2023 р

Metals Focus: в світі досить золота для видобутку

 
< Пред.   След. >
2007-2022 © Дєньга. Інформаційний ресурс Дєньга має допомогти Вам досягнути матеріального достатку. Матеріали сайту розкривають тематики: Інвестиції(у тому числі в Нерухомість, Золото, Цінні папери), Банки, Створення власного бізнесу, Кар'єрне зростання, Освіта. Редакція не несе відповідальності за достовірність інформації, опублікованої в рекламних матеріалах.
Використання матеріалів Дєньга дозволено тільки при наявності активного посилання на головну сторінку порталу www.denga.com.ua