Як змінився топ-10 криптовалют за 8 років
Банки - Валюта
23.01.2021
ImageЗ моменту свого народження в 2009 році біткоіни домінував над іншими криптовалюта. Протягом багатьох років його приклад приводив до появи численних альткоінов, чиї тенденції, цінність і вартість визначалися динамікою найстарішої і найбільш відомої криптовалюта.

26 травня 2013 року на сайті CointMarketCap було всього 15 криптовалюта. Їх сукупна капіталізація ледь перевищувала 1,5 млрд доларів.

Журнал Forbes назвав 2013-й «Роком біткоіну». Того року криптовалюта завоювала серця багатьох інвесторів, потрапила в заголовки ЗМІ і випередила за вартістю золото, досягнувши ціни в 1242$.

Ось як виглядав топ-10 криптовалюта в 2013 році - і в якому стані вони сьогодні.

1. біткоін 

3 січня 2009 року Сатосі Накамото отримав перші 50 біткоінів за генерацію генезис-блоку. У наступні роки його дітище пережило безліч злетів і падінь і до сих пір відомо своєю екстремальною волатильністю, високим ризиком і стійкістю до втручання влади і фінансових регуляторів. У 2013-му сукупна вартість біткоінів становила 1,477 млрд доларів, і він до цих пір залишається найбільшою криптовалюта з капіталізацією в 662 млрд.

2. Лайткоін

Тимчасова криптовалюта з відкритим вихідним кодом, що дозволяє проводити миттєві платежі в будь-яку країну світу. Лайткоін був заснований 7 жовтня 2011 року колишнім співробітником Google Чарлі Лі. Дивно, але всього за 24 години після початку торгів вартість криптовалюта злетіла в два рази. У листопаді 2013 року її капіталізація досягла 1 млрд доларів. Однак потім друге місце в списку зайняв інший проект, Ethereum. В даний час капіталізація лайткоіна становить 10 млрд доларів; він знаходиться на сьомій позиції в списку найбільших криптовалют.

3. Namecoin

Namecoin - ще одна криптовалюта, заснована на алгоритмі консенсусу Proof-of-Work. Вона відрізняється окремим зберіганням даних в блокчейні. Namecoin з'явився 18 квітня 2011 року після попереднього обговорення на форумі Bitcointalk, що стартував в грудні 2010-го. У травні 2013 року загальна вартість Namecoin становила 5,3 млн доларів. В даний час криптовалюта займає 585-е місце в списку з капіталізацією в 11 млн доларів. Її третє місце в рейтингу тепер за Tether з капіталізацією в 24 млрд.

4. Peercoin

Peercoin використовує алгоритми Proof-of-Work і Proof-of-Stake. У 2013 році криптовалюта перебувала на четвертому місці в списку найбільших. Peercoin розроблявся як найбільш захищена і безпечна цифрова валюта. За його зберігання належить винагорода в 1% в рік, при цьому Peercoin також можна було добувати за допомогою майнінгу. Сьогодні четверте місце в рейтингу займає Polkadot, а Peercoin перебрався на 591-й рядок.

5. Novacoin

Novacoin ввів деякі унікальні функції генерації блоків, що підтримують розділені цільові межі. Автор криптовалюти - якийсь Balthazar, в 2013 її сукупна вартість становила 1,198 млн доларів. Сьогодні проект фактично мертвий. Тепер п'яте місце в рейтингу криптовалюта займає рипл - XRP.

6. Terracoin

На відміну від біткоіну, блокчейн Terracoin ще в 2012 році забезпечував підвищену безпеку і швидкість транзакцій. У травні 2013 року сукупна вартість криптовалюти становила 0,919 млн доларів. У липні того ж року її зламали, і репутація Terracoin була знищена. Хакерам вдалося збільшити швидкість хешування мережі і повністю поставити її під контроль. Сьогодні Terracoin займає на CointMarketCap +1596-е місце, а шоста позиція в списку найбільших криптовалют у Cardano.

7. Devcoin

Devcoin був представлений в 2011 році. Цей проект намагався створити згуртоване співтовариство з розробників, програмістів, музикантів, письменників і кінематографістів. У 2013-му його капіталізація зросла до 0,9 млн доларів разом з популярністю. Потім проект почав згасати, поки остаточно не помер. В даний час сьоме місце в списку займає лайткоін.

8. Freicoin

Розробники Freicoin пішли по стопах Сатосі Накамото і створили криптовалюта на основі алгоритму Proof-of-Work. Проект відрізнявся оригінальною моделлю обов'язкового перерозподілу монет по мережі. У 2013-му його капіталізація становила 0,669 млн доларів; сьогодні він займає 1568-ий рядок з капіталізацією в 427 тис. Восьму позицію тепер займає форк біткоіна Bitcoin Cash.

9. Feathercoin

Feathercoin замислювався як поліпшена версія біткоіни, заснована на лайткоіні і використовує схожий децентралізований блокчейн. Через чотири місяці після появи сукупна вартість Feathercoin досягла 0,658 млн доларів. В даний час проект відчуває себе не дуже добре, займаючи 852-й рядок з капіталізацією 4 млн доларів. Його місце в списку тепер займає Chainlink.

10. CHNCoin

Як і Feathercoin, CHNcoin заснований на лайткоіні. У травні 2013 року CHNcoin замикав список десяти найбільших криптовалют з капіталізацією в 0,367 млн ​​доларів. Проект вже давно мертвий. Сьогодні 10-е місце займає біржової токен Binance Coin.

 

Читати також:

JPMorgan: ціна біткоіни може вирости до $ 146 000

Закон про криптовалюту прийнято у першому читанні

7 лет назад Bitcoin мог сделать каждого миллионером

Защита от краха банковской системы: чем биткоин лучше счета в банке

Альтернатива ссудному проценту - деньги Вёргля

 

 
< Пред.   След. >
2007-2022 © Дєньга. Інформаційний ресурс Дєньга має допомогти Вам досягнути матеріального достатку. Матеріали сайту розкривають тематики: Інвестиції(у тому числі в Нерухомість, Золото, Цінні папери), Банки, Створення власного бізнесу, Кар'єрне зростання, Освіта. Редакція не несе відповідальності за достовірність інформації, опублікованої в рекламних матеріалах.
Використання матеріалів Дєньга дозволено тільки при наявності активного посилання на головну сторінку порталу www.denga.com.ua