Підбірка новин, статей по сріблу 2021
Инвестиции - Драгметаллы
26.10.2021
ImageВ цьому матеріалі Дєньга представляє вам підбірку останіх новин/статей/аналітики/прогнозів на тему інвестицій в дорогоцінний метал срібло.

Kitco: ситуація зі сріблом наприкінці 2021 року

Срібло було "мертвими грошима" протягом останніх шести місяців, але ситуація скоро зміниться, оскільки фундаментальні показники цього дорогоцінного металу вказують на прорив до позначки 35 $ за унцію, про це в інтерв'ю Kitco News розповів Джим Іуоріо, керуючий директор TJM Institutional Services.

«Я довгий час торгував сріблом – і це була болісна торгівля. Минулого тижня мідь вийшла з досить значної технічної моделі, і я думаю, що сьогодні срібло слідує цій моделі», - сказав Юоріо.

Далі він сказав таке: «Срібло торгувалося як золото і було мертвими грішми протягом останніх шести-семи місяців. Я думаю, що ринок розглядає срібло як дорогоцінний метал і торгує ним як дорогоцінним металом. Криптовалютний ринок обсягом 2,5 $ трлн залучив частину спекулятивних грошей для хеджування інфляції. На цьому тлі золото та срібло перестали цікавити деяких інвесторів, переважно спекулянтів. Я думаю, що ситуація скоро зміниться, і вважаю, що зараз почне змінюватись ситуація на ринку срібла».

Технічний аналіз показав, що срібло може подорожчати до $35 за унцію протягом року, вважає Юоріо. Коли «білий дорогоцінний метал» піднявся вище за рівень 22$, відкрився величезний потенціал для подальшого зростання, сказав він в інтерв'ю.

На думку експерта, сприйняття фундаментальних показників цього дорогоцінного металу зміниться: «Срібло цілком можна було б віднести до групи «зелених» сировинних товарів, як і мідь. Срібло використовується в сонячних батареях та виробах, де важливе значення має хороша електропровідність. Цей фактор буде підтримуючим для ціни срібла, особливо в рамках подальшого переходу до «зеленої енергетики».

 

Джеймс Андерсон: срібло по 40 $ у середині 2022 року.

Джеймс Андерсон, генеральний директор та голова ради директорів Guanajuato Silver Company, дав інтерв'ю інформаційному порталу Kitco News, під час якого вони обговорили ситуацію на ринку срібла.

Експерт галузі вкрай оптимістично налаштований щодо «білого дорогоцінного металу»: «Якщо у нас буде слабка економіка і в той же час ми будемо потребувати срібла і використовувати його більше, рудники з видобутку кольорових металів, що виробляють срібло як побічний продукт, закриються, і в той же час буде величезний попит на цей дорогоцінний метал», - пояснив він. «У такій ситуації ціна срібла може легко піднятися в діапазон 40$ за унцію. Однак більш ймовірно, що ціна срібла перебуватиме спочатку в районі 30 $, перш ніж досягне 40 $. За моїм прогнозом, до середини наступного 2022 вартість дорогоцінного металу досягне 40 $ ».

Андерсон наголошує на широких перевагах срібла. Воно виступає як захисний актив проти девальвації валюти, а також все частіше використовується в промислових цілях. Крім того, може виникнути дефіцит дорогоцінного металу через відсутність нових поставок: «В даний час у світі не так багато запасів срібла, тоді як запасів золота дуже багато. Тож якщо виникне підвищений попит на срібло при обмеженій пропозиції, це може різко вплинути на його ціну в дуже короткий час».

Бізнесмен очікує, що девальвація фіатних валют, що триває, дасть дорогоцінним металам значний поштовх для зростання. «Я думаю, що в міру того, як уряди всього світу продовжують знищувати внутрішню цінність усіх фіатних валют - усіх паперових валют - не лише долара США, а й євро, вона, єни, британського фунта та канадського долара, срібло та золото набиратимуть ще Велику силу та популярність у інвесторів», - розповів Андерсон.

 

Capital Economics: зниження ціни срібла на 5% у 2021

Глобальне зрушення у бік «зеленої» енергетики буде недостатнім для підтримки цін на срібло до кінця 2021 і в 2022 роках, згідно з недавнім дослідженням Capital Economics. Кіран Томпкінс із CE у опублікованому звіті заявив, що у них досить похмурий погляд на срібло, повідомляє Kitco News. За його словами, наступного року очікується послаблення попиту.

За прогнозами Capital Economics, ціна срібла завершить цей рік на рівні близько $21,50 за унцію. У 2022 році компанія очікує, що ціна впаде до 21 $. Томпкінс сказав, що вони очікують на послаблення промислового попиту на ринку срібла. «Є ознаки того, що зростання промислового попиту на срібло почало слабшати. Насправді тримісячне середнє значення поточного балансу глобального індексу PMI електроніки впало з піку, досягнутого в травні цього року», - сказав Томпкінс.

«Наші очікування зростання довгострокової реальної прибутковості призведуть до збільшення альтернативної вартості інвестицій у срібло. Вони також підкріплюють нашу думку, що долар США зміцнюватиметься, що зазвичай є негативним фактором для ціни срібла», - сказав Томпкінс.

 

Домінік Фрісбі: навіщо я купив стільки срібла?

Британський письменник Домінік Фрісбі регулярно звертається до теми дорогоцінних металів. У своїй останній статті він розповів про те, як нещодавно купив велику кількість срібла, хоча й не впевнений, що «білий дорогоцінний метал» нарешті реалізує свій потенціал, на що всі так довго чекають.

За словами Фрісбі, для багатьох інвесторів срібло є неймовірно розчаровуючим фактором. Воно має більший потенціал, ніж майже будь-який інший метал у світі, але цей потенціал досі не зміг реалізуватися.

Про багато позитивних якостей срібла він пише таке: «Воно робить все, що повинен робити грошовий метал: фізичне срібло, що належить вам, не несе жодної відповідальності; воно виводить вас із фінансової та банківської системи; воно діє як страховка; воно хеджує від знецінення валюти. І так далі. У той же час він має весь потенціал базового металу - а базові метали, як правило, добре почуваються під час інфляції».

Срібло, ймовірно, найдешевше на історичній основі, сказав він. За словами Фрісбі, співвідношення золота та срібла в земній корі становить 1:15, тобто срібла у 15 разів більше, ніж золота. Відповідно співвідношення цін між ними історично становило в середньому 15-20, «принаймні, до 20-го століття і появи фіатних грошей». За його словами, зараз цей показник становить 77, що ще раз свідчить про величезний потенціал срібла».

«Як я вже сказав, має великий потенціал... Але, як я також говорю, срібло не може його повністю реалізувати. Не можна сказати, що потенціал срібла невідомий. Протягом багатьох десятиліть люди досить добре вивчили цей дорогоцінний метал і вже добре знають його позитивні та негативні сторони. Потенціал срібла - це найбільш погано охоронювана таємниця у світі інвестицій», - пише далі Фрісбі.

Відповідно, за його словами, він не може сказати, чи срібло найближчим часом демонструватиме значні стрибки цін. «Але, – каже Фрісбі, – у житті є три неминучі речі: смерть, податки і той факт, що одного разу срібло знову коштуватиме 50 доларів за одну унцію. У цьому я певен; якби ми тільки знали, коли це станеться».

 

Дивіться графіки: Графіки цін на срібло, золото, платину

 

Читайте також:

Дефіцит вторинного срібла в ломбардах США 

Інститут срібла: огляд ринку срібла за 2020 рік 

Чи стане 2021 рік найкращим для срібла? 

Silver Institute: зростання попиту на срібло для автомобілів

Credit Suisse прогнозує ціну срібла 35 $ за унцію

Співвідношення цін золота і срібла на максимумі з 1991 р

Лютий 2020: співвідношення ціни золота і срібла

Silver Institute: перспективи ринку срібла в 2020 р

USGS: видобуток золота в США в червні 2021 року 

 
< Пред.   След. >
2007-2022 © Дєньга. Інформаційний ресурс Дєньга має допомогти Вам досягнути матеріального достатку. Матеріали сайту розкривають тематики: Інвестиції(у тому числі в Нерухомість, Золото, Цінні папери), Банки, Створення власного бізнесу, Кар'єрне зростання, Освіта. Редакція не несе відповідальності за достовірність інформації, опублікованої в рекламних матеріалах.
Використання матеріалів Дєньга дозволено тільки при наявності активного посилання на головну сторінку порталу www.denga.com.ua