Віл Рінд: починається суперцикл на ринку сировини
Бизнес - Экономика
26.01.2022
ImageВіл Рінд, генеральний директор інвестиційної компанії GraniteShares, дав інтерв'ю інформаційному порталу The Investing News Network, під час якого він розповів про ситуацію на ринку золота. В інтерв'ю експерт пояснив, чому ціна золота не змогла продовжити зростання минулого року, і як зростання може продовжитись у 2022 році.

На думку Рінда, зростання цін на золото в 2020 році було викликане в основному страхом, оскільки багато покупців кинулися дорогоцінним металом, щоб застрахуватися від кризи. Коли все заспокоїлося і світ повернувся до нормального життя, золото стало менш привабливим активом. Тепер жовтий дорогоцінний метал чекає наступного імпульсу.

Це пов'язано з інфляцією. «Я думаю, що зараз ми шукаємо ознак проблеми інфляції. Не просто інфляція – ми знаємо, що у нас є інфляція, – а ознаки того, що ринок визнає наявність проблеми з інфляцією», – сказав Рінд.

Крім інфляції, слід слідкувати за доларом США: «Долар завжди є важливим чинником, коли ми говоримо про золото. Останнім часом долар зайняв досить бичачу позицію». Але якщо долар продемонструє деяку слабкість після оголошення скорочення термінів підтримки, це буде позитивним чинником для золота.

Рінд продовжує вважати, що у сировинному секторі починається новий суперцикл із низки причин: «Я думаю, що зараз ми перебуваємо в моменті «ідеального шторму», коли ціни зростають майже на всі сировинні товари. І це багато в чому завдяки COVID та відновленню ланцюжків поставок – тут пов'язано багато факторів. Але я думаю, що є й другий етап, більш довгостроковий, який стосується переходу до енергетичної інфраструктури з нульовим рівнем викидів вуглецю або, принаймні, менш вуглецевої енергетичної структури».

 

Дивитися: Графіки цін на платину, срібло, золото 

 

Читати також:

У 2022 році обсяг споживання вугілля у світі може побити всі рекорди

Зелена енергетика вимагатиме ще більше металів 

Zerohedge: 7 причин для наступної фінансової кризи

Silver Institute: зростання попиту на срібло для автомобілів

S&P Global: дефіцит нових родовищ золота

 

 
< Пред.   След. >
2007-2022 © Дєньга. Інформаційний ресурс Дєньга має допомогти Вам досягнути матеріального достатку. Матеріали сайту розкривають тематики: Інвестиції(у тому числі в Нерухомість, Золото, Цінні папери), Банки, Створення власного бізнесу, Кар'єрне зростання, Освіта. Редакція не несе відповідальності за достовірність інформації, опублікованої в рекламних матеріалах.
Використання матеріалів Дєньга дозволено тільки при наявності активного посилання на головну сторінку порталу www.denga.com.ua