Оточення Авакова отримало в користування вигідні родовища
Бизнес - Экономика
27.06.2016

ImageКомпанії, пов'язані з міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим, отримали в користування родовища корисних копалин в Україні.

Фірми, де співзасновником є мешканець Полтави Роман Дружбін, отримали доступи до родовища літію в Кіровоградській області, урану в Миколаївській області, нафти і газу в Харківській області.

Також 24 травня Київський апеляційний адміністративний суд зобов'язав Держекоінспекцію затвердити фірмі «Ангро Інвест» екологічні картки на вісім ділянок, що відкриває бізнесменам доступ до нафти та газу в Полтавській області.

Дружбін – це колишній бізнес-партнер по ТОВ «Центральна нафтогазотранспортна компанія» Олександра Павлюченка, якого в ЗМІ називають кримінальним «авторитетом» на прізвисько Саша Браслєт.

Сьогодні Павлюченко є помічником нардепа з «Народного фронту» Ігоря Котвицького, який, у свою чергу, є давнім бізнес-соратником міністра МВС Арсена Авакова.

Котвицький прославився виведенням торік $40 млн. Ці кошти раніше належали ТОВ «Крим Петролеум Компані», яка видобувала газ у Криму спільно з ТОВ «Кримтопенергосервіс» міністра екології – втікача Миколи Злочевського.

У середині 2000-х Павлюченко був помічником Злочевського.

Крім того, за даними «Дзеркала тижня», підконтрольне раніше Злочевському ТОВ «Ютекснафтогаз» останнім часом перейшло під контроль оточення Авакова.

Фірми Дружбіна надали Кіровоградському та Полтавському обласним радам лист-гарантію від гонконгської Eternity (Asia) Limited, яка обіцяла інвестиції в родовища. Засновником цієї фірми є офшор із Британських Віргінських островів Trade delta ventures limited, а директором – житель Дніпропетровська Олександр Наумчик. Чоловік із таким ПІБ у 2007–2012 роках був помічником народного депутата від «Батьківщини» Дмитра Ветвицького. Це хресний батько дочки Юлії Тимошенко – Євгенії. Ветвицький раніше очолював «Єдині енергетичні системи України», 2011 року залишив фракцію «Батьківщина». Також до 2014 року в «Батьківщині» перебував Аваков.

http://forbes.net.ua/

Читати також:

80 відсотків населення України живе за межею бідності – ООН

Офшорні схеми оточення Порошенка у Німеччині

Порошенко причастен к офшору, который торгует с "Газпромом"

Як Порошенко та Яценюк поділили країну

Население платит не только за потребленный газ, но и за газовые потери Фирташа — Сорос

Подключение к интернету всего человечества выведет 500 млн людей из бедности

 
< Пред.   След. >
2007-2022 © Дєньга. Інформаційний ресурс Дєньга має допомогти Вам досягнути матеріального достатку. Матеріали сайту розкривають тематики: Інвестиції(у тому числі в Нерухомість, Золото, Цінні папери), Банки, Створення власного бізнесу, Кар'єрне зростання, Освіта. Редакція не несе відповідальності за достовірність інформації, опублікованої в рекламних матеріалах.
Використання матеріалів Дєньга дозволено тільки при наявності активного посилання на головну сторінку порталу www.denga.com.ua