JP Morgan: ціна золота зросте до 1700$
24.06.2018
ImageАмериканський інвестиційний банк JP Morgan опублікував нещодавно напрочуд позитивний прогноз по цінам на золото. Більш того, він обґрунтував своє твердження деякими аргументами, які змушують повірити в його правдивість.

Інвестбанк JP Morgan опублікував свій позитивний прогноз по жовтому дорогоцінному металу. Автором прогнозу є Luis Oganes, керівник відділу по сировинним товарам. Експерт вважає, що у золота є всі передумови для досягнення вартості 1700 доларів за одну унцію в наступному 2019 р Свій прогноз він обгрунтував наступними аргументами.

Експансивний цикл американської економіки знаходиться в завершальній фазі. Золото завжди переживало цінове ралі, коли відбувалася зміна циклу. Жовтий дорогоцінний метал завжди показував зростання, коли економіка США перебувала в рецесії. Посилення американського долара - це тимчасове явище. Валюти Єврозони і Японії рано чи пізно відновляться. У цій ситуації долар США знову ослабне, що стане підтримуючим фактором для ринку дорогоцінних металів.


Банки купують срібло

За підсумками 1 кварталу 2018 року стали відомі дані з інвестицій в найбільший "срібний" ETF-фонду iShares Silver Trust (SLV) з боку великих інвестиційних банків. Крім покупок акцій цього фонду, були також значні розпродажі.

За даними наглядового органу США за біржами (SEC), інвестиційні банки збільшили свої інвестиції в срібло, в той час як деякі хедж-фонди продали частину своїх акцій. Так, наприклад, Bank of America (BoA) збільшив свою частку в SLV на 179% до 9.915.523 акцій на загальну суму 153,69 млн. доларів. Тепер BoA став найбільшим інвестором в SLV, змістивши з першого позиції швейцарський банк UBS. Швейцарці володіють тепер 6.455.467 акціями, збільшивши свою частку в 1 кварталі на 55%. Банки Morgan Stanley і Bank of Montreal зберегли свої позиції в SLV без змін.

Варто нагадати, що керуючі капіталами компанії повинні раз на квартал звітувати перед наглядовим органом за біржами США (SEC). Як правило, інвестбанки і хедж-фонди інвестують в золоті і срібні ETF-фонди від імені своїх клієнтів. Для себе банки і фонди торгують дорогоцінними металами безпосередньо на ф'ючерсному ринку.

 

 
< Пред.   След. >
2007-2022 © Дєньга. Інформаційний ресурс Дєньга має допомогти Вам досягнути матеріального достатку. Матеріали сайту розкривають тематики: Інвестиції(у тому числі в Нерухомість, Золото, Цінні папери), Банки, Створення власного бізнесу, Кар'єрне зростання, Освіта. Редакція не несе відповідальності за достовірність інформації, опублікованої в рекламних матеріалах.
Використання матеріалів Дєньга дозволено тільки при наявності активного посилання на головну сторінку порталу www.denga.com.ua