Золото: прогнози цін в 2019 р
Инвестиции - Драгметаллы
31.01.2019
ImageЗа підсумками 2018 р золото не принесло своїм інвесторам відчутного доходу. Тепер вони сподіваються на поточний 2019 р

Більшість експертів не мають спільної точки зору, як буде розвиватися ситуація на ринку золота в 2019 р

На початку 2018 року одна унція золота коштувала 1302,92 $, а на початку 2019 року - 1236,78 $. Виходить, що за весь минулий рік вартість жовтого дорогоцінного металу впала на 66,16 $ (або 5%).

Варто також нагадати, що максимум ціни золота в 2018 р перебував на рівні 1359,88 $ за унцію, після чого золото почало знижуватися в ціні і досягло свого річного мінімуму на рівні 1170,13 $. З тих пір вартість показала зростання, але досягти торішнього максимум так і не вийшло досі. Ніхто не може точно сказати, чи зможе ціна золота напевно досягти позначку в 1350 $ за унцію. Якщо це все ж станеться, то аналітики очікують приплив нових інвесторів на ринок дорогоцінних металів, які будуть купувати на зростанні ціни.


Goldman Sachs вірить в золото

Аналітики американського банку впевнені в тому, що ціна золота в 2019 р досягне рівню 1350 $. При цьому вони рекомендують купувати дорогоцінний метал на довгострокову перспективу. "Якщо зростання економіки США в 2019 р сповільниться, то попит на золото буде високим", - так вважають у банку. Дорогоцінний метал буде отримувати також підтримку від уповільнення підвищення процентних ставок ФРС.

Торгова війна

На думку деяких аналітиків, торгова війна між США і Китаєм може негативно вплинути на жовтий дорогоцінний метал і весь сировинний ринок в цілому. Але з іншого боку, під час кризових явищ золото завжди користується попитом як захисний актив.

Однак спекулятивні інвестори виходять з того, що ціна золота зможе досягти в 2019 р магічну позначку в 1350 $. Від поточного рівня вартості 1236,78 $ залишилося всього 9% зростання. В цілому, таке зростання є цілком реальним протягом року.

Довгострокові інвестори, які купують золото на багато років вперед, не повинні турбуватися з приводу короткострокових коливань цін. Головне зберігати дорогоцінний метал поза банківською системою у власному сейфі. Це буде найкращий захист заощаджень під час будь-якої кризи.

 

Прогноз по золоту від Credit Suisse на 2019 р

Швейцарський банк Credit Suisse опублікував прогноз по золоту на 2019 р з якого випливає, що ціна золота в наступному році покаже помітне зростання. На думку аналітиків банку, середня вартість дорогоцінного металу в 2019 р складе 1275 $ за унцію, а в 2020 р вона може скласти 1300 $. Про це повідомляє агентство Kitco News з посиланням на огляд банку.

В огляді швейцарського банку повідомляється, що підтримуючими факторами для золота виступатимуть ослаблення американського долара, зниження прибутковості держоблігацій США і корекція на фондовому ринку.

Важливим фактором підтримки стануть також покупки золота з боку Центральних банків різних країн світу, які продовжують диверсифікувати свої міжнародні резерви. Лідером по покупкам золота серед Центробанків світу є ЦБ РФ. На думку банку, якщо вартість золота покаже помітне зростання, то акції золотодобувних компаній будуть рости слідом за дорогоцінними металами.

"Наш прогноз по золоту на 2019 р залишається" бичачим "на основі численних фундаментальних і технічних факторів. Головним фактором підтримки золота виступає настрій інвесторів, які побоюються глибокої корекції на фондовому ринку. В цьому випадку вони будуть віддавати перевагу золото як захисному активу для своїх капіталів. Якщо турбулентність на ринку акцій продовжиться в 2019 р то золото зміцнить свої позиції на фінансовому ринку ", - таку точку зору висловили аналітики банку Credit Suisse.

 

Прогноз по золоту на 2019 р від банку ANZ

Австралійсько-новозеландська банківська група ANZ зі штаб-квартирою в Мельбурні опублікувала позитивний прогноз по золоту в новому 2019 р, в прогнозі зазначаються фактори, які будуть підтримувати вартість жовтого дорогоцінного металу в наступному році.

За словами аналітиків ANZ, золото завжди є важливим активом для диверсифікації інвестиційного портфеля. Є кілька факторів, які будуть впливати на жовтий дорогоцінний метал в новому 2019 р По-перше, уповільнення темпів підвищення процентних ставок з боку ФРС США буде послаблювати американську валюту, що в свою чергу підтримає ціни на золото.

Зростання волатильності на фондовому ринку, а також Brexit і інші політичні ризики в різних країнах світу будуть виступати в якості підтримуючих факторів для вартості дорогоцінного металу.

На думку аналітиків банку ANZ, в новому 2019 р спостерігатиметься уповільнення зростання світової економіки, при цьому валюти країн, що розвиваються покажуть високу волатильність. Це означає, що жителі цих держав будуть купувати золото для збереження своїх заощаджень від знецінення.

На думку експертів, Центральні банки різних країн світу продовжать купувати золото для своїх запасів з метою диверсифікації міжнародних резервів своїх держав. Всі вище названі чинники будуть надавати позитивний вплив на ціну золота в новому 2019 р

 

Bank of America: ціна золота 1400 $ в 2019 р


На думку аналітиків Bank of America Merrill Lynch (BoAML), ті інвестори, які шукають перспективний актив в 2019 р повинні звернути свою увагу на золото. На думку аналітиків банку, ослаблення долара, інфляція в США і низькі реальні процентні ставки стануть головними драйверами зростання цін на золото в 2019 р

Згідно з прогнозом банку, середня вартість золота в 2019 р може скласти 1296 $ за унцію. При цьому протягом року може бути досягнутий максимум вартості на рівень 1400 $. Таким чином, зростання вартості жовтого дорогоцінного металу може скласти + 4% від поточного рівня.

У 2018 р три важливі чинники стримували зростання золота, а саме: зростаючі реальні ставки, зростання економіки США і посилення американського долара. Але в 2019 році ці чинники візьмуть зворотний вектор розвитку.

"Ми знаходимося зараз в економічній ситуації, яка може підтримати вартість золота". Банк налаштований оптимістично щодо золота, а ось срібло має не так багато шансів для зростання. Це пов'язано з надлишковою пропозицією срібла на світовому ринку, що не сприяє його росту. На думку банку, середня вартість однієї унції срібла в 2019 р складе 16,93 $. При цьому протягом року ціна може вирости до максимуму в 18 $ за унцію.

 

WGC: перспективи золота в 2019 р


Всесвітня рада по золоту (World Gold Council) опублікував огляд, в якому він аналізує перспективи золота в новому 2019 р жовтий дорогоцінний метал вважається безпечним активом-притулком, який користується популярністю серед інвесторів за часи хаосу і нестабільності.

На думку аналітиків WGC, в цілому 2019 рік має бути позитивним для золота. Вони вважають, що в поточному році на фінансових ринках будуть спостерігатися нестабільність і підвищені ризики. Висока волатильність на ринку акцій змушує інвесторів шукати більш передбачувані активи, одним з яких якраз є жовтий дорогоцінний метал. Навіть багаторічні держоблігації США не дають інвесторам більше ніякої фінансової стабільності, а значить вони будуть шукати їм альтернативу.

Іншим підтримуючим фактором для ціни золота буде виступати політична ситуація в Європі. Європейці активно скуповують інвестиційне золото з 2016 р Це пов'язано з погіршенням економічних показників в європейській економіці, яка більш схильна до різних потрясінь і ризиків в порівнянні з США.

Однією з головних проблем Європи є можливий вихід Великобританії з Європейського союзу. Іншим фактором нестабільності виступають протести "жовтих жилетів" у Франції і анти-європейський уряд в Італії. Все це змушує європейських інвесторів задуматися про збереження своїх капіталів за допомогою золота.

Політика протекціонізму з боку президента США Дональда Трампа буде чинити негативний вплив на зростання світової економіки. Інші країни також можуть наслідувати приклад США і ввести загороджувальні мита. Тому аналітики WGC прогнозують початок можливої ​​рецесії в США.

Слабкий долар

Ослаблення американського долара і низькі ставки ФРС є одними з причин, чому інвестори вважають за краще інвестувати в золото. На думку експертів WGC, курс долара буде і далі знижуватися, про це свідчить Індекс долара, що порівнює його курс з іншими важливими валютами світу. При ослабленні курсу долара вартість золота повинна зростати, так як вони мають зворотну кореляцію один до одного.

Індія і Китай

Зростання добробуту середнього класу в країнах, що розвиваються, особливо в Індії та Китаї, впливає на продажу золота в азіатському регіоні у вигляді ювелірних прикрас. Варто нагадати, що попит на золото в Індії і Китаї становить майже 50% від загальносвітового. Тому аналітики WGC налаштовані в цілому оптимістично з приводу перспектив золота в 2019 р

 

Банк Macquarie песимістичний по золоту в 2019 р


Австралійський банк Macquarie опублікував прогноз на 2019 р з якого випливає, що в березні наступного року вартість дорогоцінного металу може скласти нижче 1200 $ за унцію. Це означає, що ціна золота покаже значне зниження від поточної позначки тисяча двісті тридцять одна $.

"Торгова війна між США і Китаєм залишається джерелом страху на фінансових ринках, що буде підтримуючим фактором для цін на золото і срібло. Але зараз інвесторів більше цікавить зростання ділової активності в США і підвищення процентних ставок Федрезерву", - про це йдеться в аналітичному огляді банку. "У поточній ситуації американська валюта почуває себе впевнено, а значить жовтий дорогоцінний метал буде перебувати під тиском".

Однак, аналітики австралійського банку налаштовані оптимістично в наступні 12 місяців щодо нікелю, вартість якого може вирости на 20% до 14.500 $ за 1 тонну. Платина і срібло також можуть показати зростання в наступному 2019 року на 10% від поточних котирувань.

Видобуток золота в Австралії

Як стало нещодавно відомо, витрати на геологорозвідку золота в Західній Австралії виросли в 3 кварталі 2018 р до максимуму останніх 30 років. Про це повідомляє видання The West Australian. У минулому кварталі на пошуки нових родовищ було витрачено 174 $ млн. До цього рекордним був другий квартал, коли витрати на геологорозвідку склали 162 $ млн.

Зростання витрат на пошук нових покладів золота свідчить про великий інтерес до видобутку жовтого дорогоцінного металу на території Австралії. "Я вважаю, що в середньостроковій перспективі витрати на геологорозвідку в найближчі п'ять років виростуть на 25%", - таку точку зору висловив Річард Шодді, учений і експерт з пошуку корисних копалин.

"Я цілком оптимістично налаштований щодо видобутку золота в Австралії і світі в цілому". За його словами, золото є лідером бурильних робіт, які проводяться для його пошуку. Також активно ведеться пошук базових металів. Експерт вважає, що найближчим часом можна очікувати зростання вкладень у геологорозвідувальні роботи з пошуку міді до 11 $ млн.

 


Примітка. Матеріал являє собою об'єднання декількох статей, тому написане в різних частинах статті може повторюватися, суперечити одне одному, не співпадати в часі з данними в момент публікаціїї і т.д.


 

 

Дивитися: Графіки цін на золото  

 

Читати також:

Metals Focus: в світі досить золота для видобутку

BlackRock продав акції ETF-фонду на 1 $ млрд

Аналітик: золото не втратило свого блиску

JP Morgan: ціна золота зросте до 1700$

Bloomberg: ріст золота - це питання часу

 

 
< Пред.   След. >
2007-2022 © Дєньга. Інформаційний ресурс Дєньга має допомогти Вам досягнути матеріального достатку. Матеріали сайту розкривають тематики: Інвестиції(у тому числі в Нерухомість, Золото, Цінні папери), Банки, Створення власного бізнесу, Кар'єрне зростання, Освіта. Редакція не несе відповідальності за достовірність інформації, опублікованої в рекламних матеріалах.
Використання матеріалів Дєньга дозволено тільки при наявності активного посилання на головну сторінку порталу www.denga.com.ua