BoAML: золото і дедолларизация Центробанків
Инвестиции - Драгметаллы
09.04.2019
ImageАмериканський інвестиційний банк Bank of America Merrill Lynch (BoAML) опублікував недавно огляд, в якому він проаналізував поточну роль американського долара і золота у світовій економіці.

В огляді банку говориться, що американський долар все ще залишається провідною світовою валютою, але він все-таки втрачає поступово свій статус, а це в свою чергу є підтримуючим фактором для вартості жовтого дорогоцінного металу.

"За даними SWIFT, частка американського долара в міжнародних платежах становить 39,9%, але цей показник знижується, так як світова економіка більше не сконцентрована лише на одній валюті", - таку точку зору висловили аналітики інвестбанку. "Ми вважаємо, що процессс дедоларизації міжнародних резервів в різних країнах світу виступатиме важливим фактором підтримки і зміцнення ролі золота, яке так активно скуповують деякі Центробанки".

Лідерами по дедоларизації міжнародних резервів є Центральні банки Росії і Китаю. Але і Європейський центральний банк (ЄЦБ) витратив недавно 500 млн. Євро з доларових резервів на китайські юані.

В даний час на ринку золота спостерігається підвищена активність різних інвесторів, які активно купують золото для своїх інвестиційних портфелів. В цьому випадку дорогоцінний метал допомагає диверсифікувати активи з метою їх захисту від коливань вартості.

Аналітики впевнені, що процес дедоларизації почав набирати обертів, і з часом все більше інвесторів буде проявляти інтерес до золота, а значить його вартість буде отримувати підтримку для зростання. Але процес цей не швидкий, тому в найближчій перспективі не варто розраховувати на різку відмову від американської валюти.

 

Дивитися також: Графіки цін на Золото

 

Читати також:

Золото: прогнози цін в 2019 р

Heraeus: дефіцит паладію посилюватиметься

ЦБ Угорщини збільшив золотий запас в 10 разів

Банк Англії не віддасть золото Венесуелі

Немецкое золото бежит из США

 

 
< Пред.   След. >
2007-2022 © Дєньга. Інформаційний ресурс Дєньга має допомогти Вам досягнути матеріального достатку. Матеріали сайту розкривають тематики: Інвестиції(у тому числі в Нерухомість, Золото, Цінні папери), Банки, Створення власного бізнесу, Кар'єрне зростання, Освіта. Редакція не несе відповідальності за достовірність інформації, опублікованої в рекламних матеріалах.
Використання матеріалів Дєньга дозволено тільки при наявності активного посилання на головну сторінку порталу www.denga.com.ua