Рух золота: Дубай - Швейцарія - Лондон
Инвестиции - Драгметаллы
19.12.2019
ImageЯк стало нещодавно відомо, у вересні цього року Об'єднані Арабські Емірати (ОАЕ) знову експортували до Швейцарії великий обсяг золота, яке потім було відправлено до Великобританії. Дана міграція жовтого дорогоцінного металу вказує на зростання попиту в західних країнах.

Митна служба Швейцарії опублікувала дані з імпорту та експорту товарів за підсумками вересня 2019 р, в них також міститься інформація щодо руху жовтого дорогоцінного металу. Справа в тому, що швейцарські афінажні заводи переробляють майже половину світового золота. Минулого місяця Швейцарія експортувала в інші країни 109,47 т. золота на суму 5,27 млрд. франків (4,789 млрд. Євро).

Ось уже три місяці поспіль Великобританія стає найбільшим одержувачем жовтого дорогоцінного металу з Альпійської Республіки. У вересні вона імпортувала зі Швейцарії майже 74 т., А всього ж з початку поточного року в країну було ввезено вже 325 т. золота. Це пов'язано з тим, що саме в Лондоні знаходяться найбільші ETF-фонди, акції яких забезпечені фізичним дорогоцінними металами. Це означає, що чим більше акцій вони продають, тим більше золота їм потрібно для забезпечення цінних паперів реальним дорогоцінними металами.

За даними Всесвітньої ради по золоту (World Gold Council), інвестиції в акції ETF-фондів зросли до рекордних значень. Зараз в їх резервах зберігається 2.807,8 т. золота для покриття акцій фізичним дорогоцінними металами. З початку 2019 р чистий приток золота в ETF-фонди склав 368 т.

При цьому впадає в очі зменшення експорту товарів до країн Азії. Наприклад, Китай отримав у вересні 10 т. - зниження в 2 рази в порівнянні з минулим місяцем і роком. Франція знову отримала більше золота, ніж зазвичай, а саме: 9,4 т., Хоча в серпні цей обсяг становив 15 т. В цілому ж експорт золота зі Швейцарії у вересні виріс на + 18,5% в порівнянні з серпнем, але на -41% менше вересня 2018 р

З огляду на великі обсяги поставок золота в Лондон, виникає питання: де його взяти? У цьому ланцюжку поставок головну роль грає емірат Дубай. Саме звідти золото поставляється в Швейцарію на подальшу переробку. З початку поточного року з Дубая в Швейцарію було імпортовано вже 127 т. цього дорогоцінного металу. Виходить, що вже третій місяць поспіль ОАЕ стають найбільшим постачальником золота в країну.

Що стосується імпорту, то у вересні 2019 року в Швейцарії було ввезено 189,33 т. золота на суму 5,96 млрд. франків (5,4 млрд. Євро) - це на 13% менше минулого року і на -11% менше серпня. Постачальниками непереробленого дорогоцінного металу низької якості стали Аргентина (24 т), Перу (11 т) і Домініканська Республіка (11 т).

 

Дивитися також: Графіки цін на Золото

 

Читати також:

Афінажне виробництво Швейцарії - краще в світі

Польща вивезла з Великої Британї 100 тонн золота 

ЦБ Голландії перемістить золото на військову базу

Вперше за 21 рік Німеччина купила золото для резервів

BoAML: золото і дедолларизация Центробанків

Афінаж золота Венесуели в Туреччині

 
< Пред.   След. >
2007-2022 © Дєньга. Інформаційний ресурс Дєньга має допомогти Вам досягнути матеріального достатку. Матеріали сайту розкривають тематики: Інвестиції(у тому числі в Нерухомість, Золото, Цінні папери), Банки, Створення власного бізнесу, Кар'єрне зростання, Освіта. Редакція не несе відповідальності за достовірність інформації, опублікованої в рекламних матеріалах.
Використання матеріалів Дєньга дозволено тільки при наявності активного посилання на головну сторінку порталу www.denga.com.ua