WGC: спад видобутку золоту в світі вперше з 2008 року
Инвестиции - Драгметаллы
10.02.2020
ImageЗа даними Всесвітньої ради по золоту (World Gold Council), за підсумками 2019 року в світі було видобуто менше жовтого дорогоцінного металу в порівнянні з попереднім 2018 р В Китаї, який є світовим лідером за цим показником, відбувається зниження виробництва вже третій рік поспіль.

За даними WGC, в минулому 2019 був зафіксований спад видобутку золота в світі - це сталося вперше з 2008 р Про це йдеться в щорічному огляді ринку золота, який публікується за підсумками кожного року. В огляді наводяться дані по всіх сегментах ринку золота, включаючи його видобуток, виробництво, попит і переробку. Аналітики WGC беруть дані для свого огляду з результатів досліджень ринку аналітичними компаніями Metal Focus і GFMS.

Відповідно до огляду, виробництво золота в світі знизилося в минулому році на 1% до 3463,7 т. (Роком раніше було 3509,3 т). Зниження відбувалося на тлі зростання світової вартості дорогоцінного металу за останні 12 місяців. Як повідомлялося раніше, в 2019 р зростання ціни золота склало + 18% в доларах США, а в євро + 22%. Завдяки високій вартості жовтого дорогоцінного металу видобувні компанії можуть інвестувати частину прибутку в розробку важкодоступних родовищ.

Підсумки 4 кварталу 2019 р показали зниження видобутку золота в світі на 2% до 889,5 т. У цьому кварталі було видобуто найменшу кількість дорогоцінного металу з 2016 р За даними Всесвітньої ради по золоту, в кожному кварталі минулого року фіксувалося зниження видобутку порівняно з 2018 роком

Однак варто сказати, що в деяких країнах відбувалася зворотна тенденція. Наприклад, виробництво золота в Росії за підсумками 2019 р зросла на + 8%. В основному це пов'язано з пуском в експлуатацію нових родовищ. В Австралії було зафіксовано зростання видобутку на 3%. Хороший результат показали вже діючі рудники. А ось Туреччина змогла збільшити видобуток жовтого дорогоцінного металу на 66%. У Китаї, який є лідером за цим показником, відбулося зниження видобутку на 6%. Падіння показників фіксується в цій країні вже третій рік поспіль.

 

Дивитися також: Графіки цін на золото

 

Читати також:

Гаряча зима 2020 для золота

GlobalData: прогноз з видобутку золота в світі до 2023 р

Видобуток золота в ПАР наближається до нуля

Metals Focus: в світі досить золота для видобутку

Добыча золота в мире на пике - впереди рост цен

 

 
< Пред.   След. >
2007-2022 © Дєньга. Інформаційний ресурс Дєньга має допомогти Вам досягнути матеріального достатку. Матеріали сайту розкривають тематики: Інвестиції(у тому числі в Нерухомість, Золото, Цінні папери), Банки, Створення власного бізнесу, Кар'єрне зростання, Освіта. Редакція не несе відповідальності за достовірність інформації, опублікованої в рекламних матеріалах.
Використання матеріалів Дєньга дозволено тільки при наявності активного посилання на головну сторінку порталу www.denga.com.ua