Коронавірус вдарить і по золоту?
Инвестиции - Драгметаллы
16.03.2020
ImageНа минулому тижні коронавірус став стрімко поширюватися в США і Європі, що призвело до чергового обвалу котирувань на світових фінансових ринках.

Федеральна резервна система (ФРС) знижує процентні ставки до нуля, вводить в дію нову програму викупу активів, але не схоже, що це буде мати довгостроковий ефект.

Навіть головний захисний актив в світі - золото - страждає від загальної розпродажі. Справа в тому, що інвестори переводять у готівку свої ліквідні позиції для виконання біржових "марджін-колів" (вимоги про довнесення коштів).

У підсумку, курс золота за тиждень опустився на 9%, з 1700 до 1544 доларів за одну трійську унцію. Такого великого падіння за тиждень не було з 1983 року! За жовтим дорогоцінним металом пішли срібло (-19%) і рекордне падіння паладію (-35%!).

На думку експертів, інвестори розпродали свої позиції в дорогоцінних металах не тільки для покриття маржинальних вимог на інших майданчиках. На ринку золота, срібла і паладію, також відбувається масовий делеверідж. Багато позицій були відкриті зі спекулятивними цілями і тепер їх доводиться скорочувати або закривати.

У агентстві новин «Bloomberg» заявляють, що масовий розпродаж позицій у ф'ючерсах на золото призвів до того, що цей актив втратив статус захисного.

Втім, незважаючи на шок на фінансових ринках, довгостроковий прогноз для жовтого дорогоцінного металу залишається оптимістичним. Якщо коронавірус призведе до спаду темпів економічного зростання у світовій економіці або до кризи, то попит на цей засіб заощадження повернеться.

У короткостроковій перспективі ралі курсу золота може скласти 10-15%.

Дєньга

Дивитися також: Графіки золото

 

Читати також:

Коли лопне «бульбашка» на ринку паладію?

Співвідношення цін золота і срібла на максимумі з 1991 р

Гаряча зима 2020 для золота

Золото впало за тиждень на 3.6% названі головні причини

GlobalData: прогноз з видобутку золота в світі до 2023 р

 
< Пред.   След. >
2007-2022 © Дєньга. Інформаційний ресурс Дєньга має допомогти Вам досягнути матеріального достатку. Матеріали сайту розкривають тематики: Інвестиції(у тому числі в Нерухомість, Золото, Цінні папери), Банки, Створення власного бізнесу, Кар'єрне зростання, Освіта. Редакція не несе відповідальності за достовірність інформації, опублікованої в рекламних матеріалах.
Використання матеріалів Дєньга дозволено тільки при наявності активного посилання на головну сторінку порталу www.denga.com.ua