Audi відмовилася від розробки двигунів внутрішнього згоряння
Бизнес - Экономика
25.03.2021
ImageЯк розповів німецькому виданню Automobilwoche голова Audi Маркус Дюсманн (Markus Duesmann), компанія зупинила всі роботи над новими двигунами внутрішнього згоряння.

Це означає, що бензинових і дизельних моторів наступного покоління не буде, хоча інженери продовжать поточну модернізацію наявних моторів.

Майбутнє введення в 2025 році стандарту Євро 7 з більш жорсткими обмеженнями на викиди, безсумнівно, розділить автомобільний світ на дві різні групи. З одного боку, знайдуться ті, хто буде як і раніше виробляти автомобілі з двигунами внутрішнього згоряння, хоча і скоротить їх асортимент у зв’язку з переходом на гібриди. На іншому боці, який буде більш численним, виявляться ті автовиробники, у кого немає іншого вибору, окрім як назавжди відмовитися від двигунів внутрішнього згоряння на користь електродвигунів. До цієї групи приєдналася Audi, офіційно оголосивши про завершення розробки двигунів внутрішнього згоряння.

Генеральний директор німецького бренду Маркус Дюсманн заявив, що розробка нових двигунів внутрішнього згоряння більш неможлива і що було б краще адаптувати наявні двигуни до майбутніх стандартів, перш ніж вони будуть остаточно зняті з виробництва. Це означає, що випуск культових двигунів TDI і TFSI на Audi близький до завершення, як і випуск двох знакових моделей Audi — R8 і TT, у яких не очікується прямих наступників.

У найближчі 5 років Audi планує вивести на ринок 20 електричних моделей. Бренд також оголосив про намір до кінця десятиліття перетворити основні моделі, такі як A4 і A6, на повністю електричні автомобілі.

Це ставить Audi на той самий шлях, яким планує просуватися конкуруючий бренд Mercedes. Минулого тижня Маркус Шефер (Markus Schäfer), член ради директорів, відповідальний за розвиток Mercedes, заявив, що компанія більше не буде розробляти двигуни внутрішнього згоряння. «Це означає, що основна частина інвестицій тепер дійсно може піти на електромобілі», — повідомив Шефер в інтерв’ю ресурсу Handelsblatt.

 

За матеріалами 3dnews.ru

 
 
< Пред.   След. >
2007-2022 © Дєньга. Інформаційний ресурс Дєньга має допомогти Вам досягнути матеріального достатку. Матеріали сайту розкривають тематики: Інвестиції(у тому числі в Нерухомість, Золото, Цінні папери), Банки, Створення власного бізнесу, Кар'єрне зростання, Освіта. Редакція не несе відповідальності за достовірність інформації, опублікованої в рекламних матеріалах.
Використання матеріалів Дєньга дозволено тільки при наявності активного посилання на головну сторінку порталу www.denga.com.ua