ЦБ Угорщини потроїв золотий запас країни
Инвестиции - Драгметаллы
24.05.2021
ImageЦентральний банк Угорщини повідомив недавно про те, що він придбав 63 тонни золота для золотого запасу країни. Таким чином, золоті резерви цієї європейської держави зросли в три рази.

Виходить, що купивши відразу 63 тонни жовтого дорогоцінного металу, угорський Центробанк зміг збільшити золотий запас держави в три рази. Після цієї покупки золоті резерви Угорщини зросли з 31,5 до 94,5 тонн. Про це повідомляє регіональне видання Budapest Business Journal.

Центральний банк Угорщини (офіційна назва Magyar Nemzeti Bank) опублікував офіційне повідомлення, в якому він обґрунтував своє рішення про покупку такого великого обсягу золота: «Нарощування золотих резервів країни відбувається з урахуванням довгострокової і економіко-політичної мети держави».

Далі в повідомленні сказано наступне: «Подолання нових ризиків, викликаних поширенням коронавируса по всьому світу, також вплинуло на ухвалення рішення про покупку золота для національних резервів. Зростання глобальних ризиків на тлі збільшення боргового навантаження підвищують значення золота в національній стратегії як захисний актив і засоби для підтримки національної валюти ».

В угорському Центробанку підкреслюють важливість володіння золотом в поточних економічних і політичних умовах. Наявність достатнього обсягу золота в резервах дозволяє підсилити довіру в економіку країни у всіх економічних аспектах.

Варто нагадати, що попередня покупка золота з боку угорського Центробанку відбувалася в жовтні 2018 року. Уже тоді золотий запас Угорщини помітно виріс: обсяг покупки американської валюти склав 28,4 тонни. Після цього золоті резерви країни склали 31,5 тонн. При цьому частка жовтого дорогоцінного металу в загальних міжнародних резервах держави склала в січні цього року 4,4%, але цей показник повинен бути незабаром оновлений.

Дєньга.

 

 

Читати також:

ЦБ Угорщини збільшив золотий запас в 10 разів

Польща вивезла з Великої Британї 100 тонн золота 

ЦБ Голландії перемістить золото на військову базу

Вперше за 21 рік Німеччина купила золото для резервів

Інститут срібла: огляд ринку срібла за 2020 рік 

Зростання ціни золота до 4800 $ - як це можливо? 

За 100 років долар США знецінився до золота на 99%

Зростання ціни золота - це ознака початку інфляції

S&P Global: дефіцит нових родовищ золота

 
< Пред.   След. >
2007-2022 © Дєньга. Інформаційний ресурс Дєньга має допомогти Вам досягнути матеріального достатку. Матеріали сайту розкривають тематики: Інвестиції(у тому числі в Нерухомість, Золото, Цінні папери), Банки, Створення власного бізнесу, Кар'єрне зростання, Освіта. Редакція не несе відповідальності за достовірність інформації, опублікованої в рекламних матеріалах.
Використання матеріалів Дєньга дозволено тільки при наявності активного посилання на головну сторінку порталу www.denga.com.ua