Зростання імпорту срібла в США у 2021 році
Инвестиции - Драгметаллы
18.01.2022

Image Оскільки інвестиційний попит на срібло в США цього року залишається високим, тому імпорт цього дорогоцінного металу в країну продовжує зростати. Зараз американський ринок імпортує срібло з Туреччини, Росії, Узбекистану та Казахстану, щоб задовольнити зростаючий попит.

Хоча Штати отримують більшу частину свого срібла з Мексики та Канади, вони все одно імпортували майже 10 млн. унцій срібла з цих чотирьох країн.

За даними Геологічної служби США (USGS), загальний обсяг імпорту срібла в США досяг майже 4000 т (126 млн. унцій) за перші сім місяців (січень-липень) поточного 2021 року.

З січня по липень 2021 року США імпортували 126 млн. унцій срібла загальною вартістю 3,43 $ млрд. Драгметал був куплений за середньою спотовою ціною 27,22 $ за унцію. Вийшла дуже велика різниця в порівнянні з минулим роком, коли було куплено 118 млн. унцій (січень-липень) за середньою спотовою ціною 18,68 $ за унцію.

Після різкого зростання цін на срібло у липні 2020 року Штати імпортували рекордні 1060 т. (34 млн. унцій) лише за один місяць. В результаті цього загальний обсяг імпорту срібла до США становив 3677 т. (118 млн. унцій) порівняно з 3920 т. (126 млн. унцій) за аналогічний період 2021 року (січень-липень).

Звідки береться все це срібло? Більшість срібла поставляється з двох сусідніх країн: Мексики та Канади. За перші сім місяців 2021 року США імпортували понад 2000 тонн срібла з Мексики та Канади. На третьому місці Швейцарія з 465 т., за нею слідує Польща з 361 т. Це були чотири найбільші джерела імпорту срібла в США.

Цього року цікавим було те, що США імпортували срібло з Туреччини, Росії, Узбекистану та Казахстану - чотирьох країн, з яких вони зазвичай не імпортують цей дорогоцінний метал. Туреччина була шостим найбільшим постачальником зі 140 т., а Казахстан, Росія та Узбекистан разом поставили 157 т. Так, тільки за перші сім місяців цього року ці чотири країни відправили до США майже 300 т. срібла (10 млн. унцій).

Цікаво буде подивитися, скільки срібла імпортують США в грудні 2021 року. Оскільки Індія з вересня імпортувала велику кількість срібла, це може бути дуже цікаво, якщо світ почне усвідомлювати, що срібло є одним із небагатьох сховищ високоякісної цінності на довгострокову перспективу.

 

Дивитися: Графіки цін на платину, срібло, золото 

 

Читати також:

Підбірка новин, статей по сріблу 2021 

Дефіцит вторинного срібла в ломбардах США 

Інститут срібла: огляд ринку срібла за 2020 рік 

Silver Institute: зростання попиту на срібло для автомобілів

Крах ціни паладію - шанс для купівлі?

 

 
< Пред.   След. >
2007-2022 © Дєньга. Інформаційний ресурс Дєньга має допомогти Вам досягнути матеріального достатку. Матеріали сайту розкривають тематики: Інвестиції(у тому числі в Нерухомість, Золото, Цінні папери), Банки, Створення власного бізнесу, Кар'єрне зростання, Освіта. Редакція не несе відповідальності за достовірність інформації, опублікованої в рекламних матеріалах.
Використання матеріалів Дєньга дозволено тільки при наявності активного посилання на головну сторінку порталу www.denga.com.ua